Wildgroei aan kappers in Oosterpoortbuurt

Geplaatst: 17:43 uur, vrijdag 30 juli 2010
afbeelding

GRONINGEN - Als je aan de Meeuwerderweg in Groningen woont, heb je geen enkel excuus om met een onverzorgd kapsel rond te lopen. Er zitten maar liefst vijf kappers in de straat en verderop nog eens twee.

De kappers zijn de wildgroei meer dan zat. Ze vinden het ongelofelijk dat de gemeente dit toestaat. Wijkbewoners zien veel liever een bakker of slager in hun buurt hebben dan zeven kappers. De gemeente zegt dat ze dit niet kan, maar ook niet wil bepalen. Er is sprake van een vrije markt.

  Stuur bericht door   Druk dit bericht af   Permalink

Er zijn 8 reacties bij dit bericht

 1. hans van der kapoetauto schrijft op 31-7-2010 13:09

  Deze reactie is niet geplaatst, omdat geen volledige naam is opgegeven. Lees aub de spelregels.

 2. auke kuipers schrijft op 31-7-2010 12:03

  Vreemd verhaal van zeven (7) kappers op een kluitje in een straat, gemeente Groningen op zijn best, bovendien wanneer je een poepie laat in Groningen moet je al een aanvraag indienen en dat kost dan geld. Groningen en haar bestuur wij zijn blij dat we er niet meer wonen!!!

 3. Myrana Bosker schrijft op 31-7-2010 8:15

  @ JH Koetje In het oude pand van Van der Molen komt waarschijnlijk een filiaal van BCC.

 4. Riccardo medema schrijft op 31-7-2010 7:34

  Dat is goede concurentie :) maar nog een ah op het sontplein??? er zitten naar mijn weten al 5 ah in de stad rijksweg 2x zuiderdiep vismarkt umcg. wordt helemaal gek van de ah, en zo,n beste winkel is dat ook niet, ik ga sindsdien altijd naar de euroborg sinds konmar weg is

 5. Bert Dries schrijft op 31-7-2010 0:02

  Voor zover ik weet heeft een kapsalon geen hinderwetvergunning nodig en kan daarom overal beginnen mits het een pand is waar een winkelbestemming op ligt. AH en consorten hebben wel een hinderwetvergunning nodig i.v.m. de benodigde (koelings)apperatuur en (b.v.) het aantal aanwezige flessen onder druk (kan ook haarlak zijn). Ik zie het liever ook anders maar dit is de realiteit!

 6. hendrik eerkens schrijft op 30-7-2010 21:37

  Ik denk dat de gemeente toch gelijk heeft. Bij de Sontweg is het volgens het bestemmingsplan niet toe gestaan dat er een levensmiddelenzaak kan komen.

 7. JH Koetje schrijft op 30-7-2010 20:54

  Beetje raar van de gemeente. Er staat een groot pand leeg op de Sontweg (oude van der molen). Daar kan best een AH in. Maar nee daar zijn regels voor. En morgen kan ik beginnen met een kapers zaak in de Oosterpoort die er nog geen 200 meter vandaan ligt? Dit is een rare situatie. Laat de gemeente maar eens duidelijk zijn in hun duizenden regels..

 8. Manuel Pleijendal schrijft op 30-7-2010 19:58

  Gemeente Groningen liegt. AH wou graag een winkel openen aan de Sontweg. En dat mocht niet. Gemeente Groningen heeft wel wat te zegen over wat er wel of niet mag komen aan winkels. Meeuwerdeweg ligt ook nog eens heel dicht tegen de sontweg aan. Hoe krom kan het zijn.