Groningen in Beeld
 

Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Ter Apel - Klooster oud en nieuw
Foto: © Henk Binnendijk Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Ter Apel - Klooster oud en nieuw Vergroot deze foto

Rechts het oude gerestaureerde Klooster met kloosterkerk en links de nieuwe westvleugel die in 2000-2001 werd aangebouwd onder leiding van de Deense architect Johannes Exner.
Het oorspronkelijke kloostercomplex 'Apell' werd gerealiseerd tussen 1465 en 1561 door de broeders van de Orde van het Heilig Kruis. Het omvatte ook een poortgebouw, watermolens, een perkamentshuis en gastenverblijven.
In 1988 werd het kloostergebouw aangewezen tot kernmuseum voor religieuze kunst en kerkelijke geschiedenis. Sinds 1992 behoort Klooster Ter Apel tot de UNESCO Top 100 van gebouwen in Nederland, beschermd door het internationaal recht.
Geplaatst op 1-2-2004    Gemaakt op 23-2-2003


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook NIEUW

 


  Reacties op deze foto

 Albertus Harmannus Kleinenberg (Big lake, Alaska USA): Ik heb van 1939 tot 1953 in Ter Apel Gewoond. In 1951 won ik een gouden medaille op the Zilveren Krakeling culinaire wedstrijd in Groningen, door het Klooster uit suiker na te maken. De restauratie van de nieuwe west wing past niet en is gewoon lelijk in vergelijking met het originale klooster.
[21 oktober 2012 21:34]H.W. de Vries. (Vlagtwedde): Erg jammer van die nieuwe west-vleugel,die de historische sfeer, die het oude klooster uitademde, volledig heeft verpest. Wie bedenkt nu zoiets?? Tevens heeft deze deformatie, van dit voorheen prachtige complex, ook nog eens miljoenen aan gemeenschapsgeld gekost. Doodzonde!!!!
[30 december 2010 19:51]A. Eenjes (ter-apel): De nieuwe westvleugel van het klooster is de uitvinding van 2000 het oude gedeelte blijft verschoond van de moderne troep en kan heerlijk ingericht worden met kerkelijke kunst waar de mensen al jaren het klooster voor bezoeken.
[18 mei 2009 09:32]L.Slomp (Balk): Als oud inwoner van Ter-Apel (jaren '60) heb ik me weleens afgevraagd hoe kan men zoiets waardevols, waardevol restaureren ? Ik ging er van uit dat er waarschijnlijk beschrijvingen, misschien zelfs pentekeningen moesten zijn van de vergane glorie.Dit is, in mijn ogen, een aanfluiting betr. cultuurbesef.
[15 januari 2008 19:57]K.Rademaker (Drachten): Tot en met mijn HBS-tijd heb ik in Ter_Apel gewoond, daarna vanaf 1970 17 jaar bij de AVEBE gewerkt en gewoond in Exloo maar ik kan me niet herinneren dat het mooie klooster zo enorm lelijk is verbouwd, jammer!!!
[30 augustus 2006 15:04]G Twickler (Musselkanaal): Ik vind het een lelijk gezicht van het oude klooster, dat er nu een nieuw stuk is bij aangebouwd. De historie van deze klooster is nu verknalt . Als vormalige inwoner van Ter Apel vond ik dit een mooi plekje.
[26 januari 2005 18:26]
  Reageren op deze foto

 

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie (momenteel 9986 foto's) sinds begin 2005 de provincie in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Bij de recentere foto's ziet u een-icoontje achter de naam van de fotograaf staan. In dat geval kunt u via een e-mailformulier rechtstreeks contact opnemen met de fotograaf als u toestemming voor herpublicatie wilt vragen.

Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Ter Apel.Ter Apel - Willibrorduskerk in de winterTer Apel - Poortweg boerderijTer Apel - Oude Weg en RSG conciëgewoningTer Apel - Oude Weg en RSGTer Apel - Klooster - Boslaanalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Vlagtwedde.
Ruiten-Aa wandelpadPoortwegMussel Aa-kanaalBourtangersluis en Ruiten Aa-kanaalWillibrorduskerk in de winterPoortweg boerderijBoerderij PantarheiTheater van de Natuur en gedichtentrap©2015 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden