Groningen in Beeld
 

Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Ulrum - Schandpaal
Foto: © Hans Zant  
Ulrum - Schandpaal Vergroot deze foto

Deze paal deed in het verleden -op de hoek van de Wilhelminastraat en de Hoofdstraat in Ulrum- dienst als strafpaal voor misdadigers (hij werd ook wel 'gijzelpaal' of 'kaak' genoemd). Tegenwoordig staat hij als grenspaal aan de rand van de vroegere gemeente Ulrum. Op de achtergrond is Leens te zien.
Op die paal is een tekst aangebracht die is bedacht door schoolmeester J.P. Beukema uit Leens:
"'k Ben hier geplaatst,
Aanschouw mij niet
Als Strafpaal,
Maar als een limiet".

Geplaatst op 9-10-2007    Gemaakt op 7-10-2007


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook NIEUW

 


  Reacties op deze foto

 Geert Braam (Marum): Een prachtig markant beeld van het mooie Marnegebied. Van 1969-1991 woonde ik in Ulrum en leerde ik dat gebied kennen, komende uit het Groninger Zuidelijk Westerkwartier, Marum. Het wijdse landschap in De Marne ging ik na verloop van tijd erg waarderen en waardeer het nog steeds. Dit beeld is mij zeer bekend en ben hem vele malen gepasseerd. Hans bedankt voor deze foto en hoop meer van jou te zien. Geert Braam, vanaf 1991 weer in Marum
[16 december 2007 00:56]Geert Braam (Marum): Herinneringen. Bij het uitdiepen van de historie van de Marne kwam natuurlijk deze zeer bijzondere schand- en later grenspaal ter sprake bij de bovenstaande Club waar ik lid van was. De schrik was groot toen de paal jaren geleden geraakt werd door een landbouwmachine en finaal brak. Alles is toen weer in ere hersteld, maar wel iets verder van de weg verwijderd. Tussen de bomen door (links van de weg) zie ik het voormalige huis van wijlen dokter Bruins. In dat huis mocht ik verschillende huiskamer lezingen meemaken. Erg leerzaam was dat. Hans bedankt voor dit mooi plaatje en ik hoop dat ik binnenkort meer foto's van jou zie. Geert Braam.
[16 december 2007 00:26]
  Reageren op deze foto

 

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie (momenteel 9987 foto's) sinds begin 2005 de provincie in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Bij de recentere foto's ziet u een-icoontje achter de naam van de fotograaf staan. In dat geval kunt u via een e-mailformulier rechtstreeks contact opnemen met de fotograaf als u toestemming voor herpublicatie wilt vragen.

Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Ulrum.Ulrum - Hunsingokanaal dorpsgezichtUlrum - Boerderij De KleihoeveUlrum - Boerderij WesterhouwUlrum - Pastorie Hendrik de CockUlrum - Tulpenveldenalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente De Marne.
Mernaweg oude tramremiseZeedijk met schapenWaddenzee kweldersKerkstraat met kerkBrugHoofdweg huizenNoord BromoBoerderij Bed & Breakfast©2015 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden