Groningen in Beeld
 

Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Mensingeweer - Dorpsgezicht met MichaŽlkerk
Foto: © Hans Zant Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Mensingeweer - Dorpsgezicht met MichaŽlkerk Vergroot deze foto

De foto is genomen vanaf de trans van de koren- en pelmolen 'Hollandsch Welvaart' aan de Molenstraat.
De PKN hervormde MichaŽlkerk aan de Hoofdstraat is een zaalkerk die oorspronkelijk uit de late middeleeuwen stamt (13e of 14e eeuw). Het gebouw werd rond 1840 ingrijpend verbouwd, met uitzondering van de -achter de 18e eeuwse toren verscholen- westgevel. Daarbij werden de buitenmuren gepleisterd en wit geverfd. In 1985 werden de gevels opgeknapt en het tentdak van de toren vernieuwd. De kerk is een rijksmonument.
In de kerk staat een preekstoel uit 1743 naar een ontwerp van Jan Bitter met snijwerk van Casper Struiwigh. Sinds 1901 staat in deze kerk het orgel dat Arp Schnitger (1648-1719) in 1698 bouwde voor de hervormde kerk van Pieterburen. In 1772 werkte Albertus Anthoni Hinsz (1704-1785) aan het orgel. In 2010-2011 is het orgel voor het laatst gerestaureerd.
Geplaatst op 16-9-2012    Gemaakt op 16-9-2012


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook NIEUW

   Reageren op deze foto

 

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie (momenteel 9988 foto's) sinds begin 2005 de provincie in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Bij de recentere foto's ziet u een-icoontje achter de naam van de fotograaf staan. In dat geval kunt u via een e-mailformulier rechtstreeks contact opnemen met de fotograaf als u toestemming voor herpublicatie wilt vragen.

Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Mensingeweer.Mensingeweer - SchouwerzijlsterwegMensingeweer - Hoornse Vaart spoorbrugMensingeweer - Molen Hollandsch WelvaartMensingeweer - WildeveldsewegMensingeweer - Mensingeweerster Loopdiepalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente De Marne.
LijkenlaantjeMernaweg oude tramremiseZeedijk met schapenWaddenzee kweldersKerkstraat met kerkBrugHoofdweg huizenNoord Bromo©2015 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden