Vrijspraak voor veroorzaken dodelijk speedbootongeluk

Archief 112 Groningen/Marcel Klip

Een 48-jarige inwoner van Veendam is vrijgesproken van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op het Winschoterdiep in Scheemda.

Lees verder >>

Zwarte vlag voor garnalenvissers

RTV Noord

Groningse en Friese garnalenvissers voeren vanaf vandaag een zwarte vlag, uit protest tegen de pulsvisserij. Bij pulsvisserij worden vissen voor een zwevend net opgeschrikt met kleine stroomstootjes, waardoor er in korte tijd meer tong en schol gevangen kan worden. Deze manier van vissen zou de zeebodem minder verstoren dan netten die over de bodem worden gesleept. Bovendien hebben de viskotters

Lees verder >>

GB Bedum wacht nog op een uitnodiging

Jeroen Berkenbosch / RTV Noord

Er is nog geen oplossing voor de vertrouwenskwestie in de Bedumer politiek. 'Er is nog geen contact met ons opgenomen,' laat fractievoorzitter Martin Broekmans van Gemeentebelangen Bedum weten.

Lees verder >>

Jellema in beeld na afhaken Vlietstra

JK Beeld

Harold Jellema lijkt sneller dan verwacht terug te keren als coach van Nic./Alfa College. Drie maanden geleden werd het contract van de Friese trainer niet verlengd, maar nu zijn beoogde opvolger Mike Vlietstra is afgehaakt, komt Jellema zelf weer in beeld.

Lees verder >>

Kijkcijferrecord The Passion in Groningen

FPS/Jos Schuurman

Donderdagavond hebben 3.234.000 mensen gekeken naar The Passion in Groningen. Het muziekspektakel werd live op Nederland 1 uitgezonden. Het was het best bekeken programma van de avond, met het hoogste aantal kijkers voor het evenement tot nu toe.

Lees verder >>