Belangenorganisaties gaan in beroep tegen gasbesluit

RTV Noord

Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie en Waddenvereniging gaan in beroep tegen het gasbesluit van minister Henk Kamp.

Lees verder >>

NS zet ontspoorde bewakingshond op non-actief

SXC / Andrzej Pobiedziski (Creative Commons)

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft een bewakingshond op het Hoofdstation in Groningen op non-actief gezet. De hond nam vorige week donderdag een zwerver in de stationshal te grazen.

Lees verder >>

VVD Bedum hangt verkiezingsposters uit protest op de kop

RTV Noord

De VVD-fractie in Bedum is woest op haar collega's in Den Haag. Niet alleen omdat minister Kamp van Economische Zaken dit jaar 39,4 miljard kuub gas uit de Groninger bodem wil halen, vooral over de affaire rond de voormalige gaswoordvoerder René Leegte.

Lees verder >>

Oldambtsters zijn bang dat bevingen naderen

Mario Miskovic / RTV Noord

'Ik woon naast een NAM-locatie en geloof mij: die draait volop', zegt Bert Kuiper uit Scheemda. 'Vroeg of laat zijn wij aan de beurt. Of dat morgen, overmorgen of over twee jaar is weet ik niet, maar ze gaan komen.'

Lees verder >>

Hoesen niet, Antonia wel tegen Go Ahead Eagles

Archief RTV Noord

'Danny Hoesen is een groot vraagteken', zei trainer Erwin van de Looi vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje. Amper twee uur later, bij de afsluitende training, verlaat de spits na een kwartier hoofdschuddend het trainingsveld.

Lees verder >>