Aardbeving gevoeld bij Hoogezand

matthileo / flickr creative commons

In de omgeving van Hoogezand is zojuist een aardbeving gevoeld. Bij RTV Noord komen meerdere meldingen hierover binnen.

Lees verder >>

Regionale omroepen samen in actie voor Voedselbank

Alle regionale omroepen in Nederland gaan in december samen een grote actie voeren voor de Voedselbank. De actie is een initiatief van RTV Noord en Omroep West. De omroepen roepen gezamenlijk kijkers, luisteraars en webbezoekers op zo veel mogelijk levensmiddelen in te zamelen. De actie 'Samen voor de Voedselbank' begint op 8 december en loopt tot en met 19 december.

Lees verder >>

Boeren mogen mest langer uitrijden

RTV Noord

Boeren mogen hun mest twee weken langer uitrijden op akkers en weilanden. Staatssecretarissen Sharon Dijksma van Economische Zaken en Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu hebben dat besloten.

Lees verder >>

Ambulancezorg start proef met motoren

FPS/Jos Schuurman

Ambulancezorg Groningen start maandag een proef met ambulancemotoren. De motoren zijn een aanvulling op het reguliere wagenpark. Per noodgeval wordt bekeken of de motor kan worden ingezet, of dat een gewone ambulance verstandiger is, vertelt Marieke Kramer van Ambulancezorg Groningen.

Lees verder >>

Lopster bonenkenner nieuwe Held van de Smaak

Wikipedia.org / Rasbak (Creative Commons)

Bonendeskundige Jan Dales uit Loppersum is de nieuwe Groninger Held van de Smaak. Dales mag de provincie Groningen vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing op 27 september.

Lees verder >>