Live: Waterpeil zakt weer, dijkbewaking stopt

Jeroen Berkenbosch/RTV Noord

Waterschap Noorderzijlvest heeft de dijkbewaking stopgezet. Dit is niet langer nodig omdat het waterpeil bij Delfzijl en Lauwersoog op dit moment weer daalt. Ook gaan de coupures weer open.

Lees verder >>

Molen Westerwijtwerd dreigt weg te zakken

Goos de Boer/RTV Noord

De historische molen Zeldenrust in Westerwijtwerd dreigt weg te zakken. De fundering is sterk aangetast door een combinatie van aardbevingen en bodemdaling.

Lees verder >>

Provincie en windboeren tegenover elkaar om Vliegveld Oostwold

Archief RTV Noord (Jacqueline Nauta)

De provincie Groningen heeft een paar fouten gemaakt in het luchthavenbesluit voor Vliegveld Oostwold-Oostambt. Daarin wordt het aantal vliegbewegingen drastisch uitgebreid en krijgt het vliegveld een officiële status. Dat bleek woensdag bij de Raad van State, bij een zaak die was aangespannen door een groep boeren.

Lees verder >>

Toch sporthal bij Gomarus College in De Wijert

cpeterson79 / Flickr Creative Commons

Bij het Gomarus College in de Groningse wijk De Wijert komt toch een sporthal. De gemeente Groningen draagt alsnog 456.000 euro meer bij.

Lees verder >>

Mollema blij met schema Tour 2015

TeamBelkin (Archief)

Bauke Mollema is blij met het rittenschema voor de Ronde van Frankrijk komend jaar. Met veel aankomsten bergop en weinig individuele tijdritkilometers is het een prima schema voor de renner, die op 4 juli als kopman van Trek Factory Racing aan de start in Utrecht verschijnt.

Lees verder >>