Boerderij Munnekezijl gaat in vlammen op (update 18:00 uur)

Gertjan Schreuder/112Groningen

Een boerderij aan de Nittersweg in Munnekezijl is zondagmiddag door een felle brand verwoest. De twee loodsen zijn volledig afgebrand. Het woonhuis is zeer zwaar beschadigd.

Lees verder >>

'De Grieken maken zich heel veel zorgen'

Armando Babani/ANP

Het is een spannende dag voor Griekenland. De Grieken kunnen zondag stemmen voor het referendum over Europa. Intussen zijn veel Nederlanders daar op vakantie. En van hen is RTV Noord-verslaggever Goos de Boer.

Lees verder >>

KNMI waarschuwt voor onweer en zware windstoten

Vincent Tilman (bewerking: RTV Noord)

Het KNMI heeft voor zondagmiddag en -avond code geel afgegeven voor het hele land. Er trekken onweersbuien over met lokaal kans op zware windstoten tot 100 km/u. Ook kan het hagelen.

Lees verder >>

FestiValderAa ontruimt terrein vanwege noodweer

RTV Drenthe (archief)

FestiValderAa in het Drentse Schipborg is zondagmiddag uit voorzorg ontruimd vanwege het noodweer. Het programma is tijdelijk stilgelegd. Na een half uur mochten de bezoekers het terrein weer op.

Lees verder >>

Kaalf

Mijn dorp veranderde na de laatste zaterdag in juni. De jongens op hun fiets in mijn dorp veranderden. De zalfdoosjes met wasknijpers en rekkertjes werden van de spatborden gehaald. Het ratelende geluid van de houten knijpers in de spaken weerkaatsend op het zalfblikje stierf weg.

Lees verder >>