Polling door naar halve finale WK judo (update)

Marc Doornbos

Kim Polling uit Zevenhuizen heeft op het WK judo gewonnen van de Oezbeekse Gulnoza Matniyazova. Daarmee is ze door naar de halve finale.

Lees verder >>

Storm Meeden gooit stinkbom in provinciehuis

Jos Schuurman / FPS

Actiegroep Storm Meeden heeft afgelopen woensdag een stinkbom geplaatst in het provinciehuis. De groep vraagt met de actie opnieuw aandacht voor de in haar ogen 'stinkende windmolenpolitiek' van de provincie. Bij Meeden staan tientallen windmolens gepland.

Lees verder >>

Koper gezocht voor Groningse tegoeden in IJsland

brian@HKG / Flickr

De provincie Groningen ziet een nieuwe kans om verloren miljoenen terug te krijgen uit IJsland. Het gaat om een bedrag van vier miljoen euro dat stond op een rekening van de failliete bank Landsbanki. De provincie wil de vordering verkopen aan beleggers.

Lees verder >>

Vraagtekens bij verhoging waterpeil Lauwersmeer

Jeroen Berkenbosch/RTV Noord

De gemeenteraad van De Marne heeft veel vragen over de verhoging van het waterpeil in het Lauwersmeergebied. Dat bleek tijdens een informatieve raadsvergadering.

Lees verder >>

Burgemeester Eemsmond ontstemd over zwijgen NAM

Gemeente Eemsmond

Burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond is ontstemd over het door de NAM achterhouden van informatie over de tijdelijke ontruiming van dertien woningen in Warffum. Ze heeft het gasconcern om opheldering gevraagd.

Lees verder >>