Vrouw bekent moord op moeder en vergiftigen man

STADSKANAAL - De 51-jarige vrouw uit Stadskanaal, die vorige maand werd aangehouden op verdenking van een poging tot moord op haar man, heeft bekend Zij heeft toegegeven hem van het leven te willen beroven door het toedienen van medicijnen. Ook bekende de vrouw eerder dit jaar haar moeder om het leven te hebben gebracht door haar regelmatig medicijnen toe te dienen.
De 56-jarige echtgenoot van de vrouw werd in juni met onbekende en verdachte ziekteverschijnselen opgenomen in het Refajaziekenhuis.
De politie stelde een onderzoek in, waarna bleek dat de man daadwerkelijk vergiftigd was. Hij bleek een gevaarlijke hoeveelheid medicijnen in zijn bloed te hebben, maar de man overleefde de poging tot moord.
Bovendien bleek dat de vrouw ook betrokken was bij de dood van haar moeder eerder dit jaar. De verdachte bekende dat zij in maart 2006 haar moeder om het leven heeft gebracht door haar stelselmatig medicijnen toe te dienen. Het lichaam van de 85-jarige moeder lag in Onstwedde begraven en is woensdag opgegraven voor forensisch onderzoek.