Kritiek op topsalarissen GGZ Groningen

Kritiek op topsalarissen GGZ Groningen
GRONINGEN - Twee bestuurders van de GGZ Groningen blijken bovenaan de lijst van bestbetaalde managers in de geestelijke gezondheidszorg te staan.
De één is voorzitter van de Raad van Bestuur en heeft een jaarsalaris van ruim 276.000 euro. De ander is eveneens lid van de Raad van Bestuur en strijkt 266.000 euro op. Ook elders in het land krijgen managers in de zorg boven de twee ton betaald.
Niets aan de hand, zo zegt de Raad van Toezicht van de GGZ Groningen. Al jaren betaalt de raad uit volgens de richtlijnen, zoals die door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisdirecteuren zijn opgesteld. Dat de beloning nu hoger is, heeft mogelijk te maken met een taakverzwaring, omdat ook de Van Mesdagkliniek nu onder de verantwoordelijkheden valt, aldus voorzitter Ali Doelman-Pel van de Raad van Toezicht van de GGZ Groningen.
De Tweede Kamer is verontwaardigd over de hoge salarissen en eist opheldering van het kabinet. Ook vakbond Abvakabo FNV zet vraagtekens bij het inkomensplaatje van de bestuurders in de zorg. De bond vindt het onterecht dat nu juist bij maatschappelijke instellingen zulke excorbitant hoge salarissen voorkomen.
De Abvakabo FNV pleit voor een beloning die overeenkomt met het salarisstrookje van de minister-president. Daarop prijkt een bedrag van om en nabij de 150.000 euro.