Groene Uilen kampioen van promotiedivisie

© Acta Fotografie
ALMERE - De basketbalsters van de Groene Uilen hebben zaterdagavond in Almere de titel veroverd in de promotiedivisie. De studentes wonnen in de finale met 71-53 van Grasshoppers 2 uit Katwijk.
Bij rust zag het er nog niet naar uit dat de Groene Uilen uiteindelijk met ruim verschil wist te winnen, want het stond toen 28-23 voor Grasshoppers. Ook aan het begin van het derde kwart keken de Uilen nog tegen een achterstand aan van acht punten.
Daarna begon het te lopen bij de Groningers en werd, mede dankzij een run van twaalf onbeantwoorde punten, de achterstand omgebogen in een 43-39 voorsprong. In het laatste kwart liep het team van coach Wietse de Waard verder uit op het tweede team van Grasshoppers en kwam de voorsprong niet meer in gevaar.
"Een geweldige prestatie, ik ben ontzettend trots op dit team. We hebben dit voor elkaar gekregen door het hele seizoen keihard te werken", aldus coach De Waard. Hij weet nog niet of de Groene Uilen volgend seizoen daadwerkelijk promoveert. "Er moet wel draagvlak zijn, want er komt veel bij kijken om op het hoogste niveau te spelen."
Komende weken vindt er overleg plaats en zal duidelijk worden of er volgend seizoen op het hoogste vrouwenniveau wordt gespeeld.