Zoektocht naar lichaam Jolanda Meijer gaat verder

De politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan dinsdag verder met de zoektocht naar het lichaam van de in 1998 verdwenen prostituee Jolanda Meijer uit Groningen.
Sinds maandagmorgen worden de gierkelders onderzocht bij twee boerderijen in Winsum, op basis van een tip dat haar lichaam daar bijna 15 jaar geleden zou zijn verstopt. De gierkelders moeten worden leeggezogen, waarna de mest wordt gezeefd en onderzocht op menselijke resten. Dat had maandag nog geen resultaat opgeleverd.
Jolanda Meijer, een drugsverslaafde vrouw die actief was op de Groningse tippelzone, is voor het laatst gezien op 7 februari 1998. De afgelopen jaren heeft de politie tal van zoekacties in de provincie gedaan, maar haar lichaam is nooit gevonden. De gierkelders bij de boerderijen waar nu wordt gezocht, waren in 2005 al in beeld. De informatie was volgens politie toen te summier om actie te ondernemen. Onder meer door een nieuwe tip was er nu wel aanleiding voor een onderzoek. De politie wil niet zeggen wat die tip inhoudt.