Tippelaarsters willen Bornholmstraat verruilen voor Noorderhaven

Als het sneeuwt willen de tippelaarsters in de stad Groningen van de Bornholmstraat verplaatsen naar de Noorderhaven. Volgens hen maakt de gemeente de tippelzone niet sneeuw- en ijsvrij.
Stichting Straatmadelief zegt dat ze al jaren probeert de tippelzone aan de Bronholmstraat bij sneeuw en ijzel schoon te krijgen, maar dat dat niet lukt. De stichting komt op voor tippelaarster in de stad Groningen en is het nu zat. Afgelopen sneeuwperiode was het volgens de stichting weer raak en werd er te laat ingegrepen door de gemeente.
Om een duidelijke daad te stellen, willen de vrouwen bij sneeuwval de tippelzone verlaten en uitwijken naar de Noorderhaven.
Burgemeester Peter Rehwinkel wil met de tippelaarsters in gesprek. Onder geen beding zal hij toestaan dat ze gaan tippelen in de Noorderhaven. "Ik zou het niet goed vinden als de straatprostitutie zich weer in de binnenstad zou begeven," aldus Rehwinkel. "Dit moeten we echt niet hebben. We moeten ons er samen in gaan verdiepen en kijken wat hier precies aan de hand is."