Stad zet mes in dancefeesten

De gemeente Groningen zet het mes in het aantal dance- en housefeesten in de stad. Op de locaties Stadspark/Drafbaan, de recreatieplas bij Kardinge en het Ebbingekwartier wordt het aantal feesten gehalveerd. Zo maakte burgemeester Ruud Vreeman donderdagmiddag bekend.
Met de nieuwe regels komt de gemeente tegemoet aan klachten van omwonenden. Vreeman: 'We hebben een nieuwe balans proberen te vinden tussen een bruisende stad voor jonge mensen en het belang van bewoners'.
Met een maximum van twee feesten per maand is er volgend jaar in het Stadspark ruimte voor zes feesten, op Kardinge vier en in het Ebbingekwartier ook vier. De duur van de feesten wordt gesteld op een maximum van acht uur. Eerder vandaag kondigde de actiegroep Feesten uit Balans nog nieuwe acties aan tegen de feesten.
Woordvoerder Kora Oldert van de actiegroep reageert verrast op het besluit van de gemeente: 'Ik had gehoord dat ze er mee bezig waren, maar dat er zo snel een beslissing genomen zou worden had ik niet gedacht. We moeten dit bestuderen, vooralsnog gaan we door met de nieuwe actie. We willen laten zien dat veel mensen overlast ervaren van de feesten'.