Zestigers spelen competitie bij FC Groningen

Op je zestigste voetballen bij FC Groningen, wie wil dat nou niet? Die droom kan werkelijkheid worden. De club start samen met het Nationaal Ouderenfonds het project Old Stars, het nieuwe voetbalprogramma voor senioren.
Niet rennen

De zestigers spelen
walking football
. De naam zegt het al: je mag hierbij niet rennen, alleen maar lopen. Dat is dan ook direct het belangrijkste verschil. Verder zijn de regels hetzelfde als bij een reguliere voetbalwedstrijd.

Eerste team

FC Groningen heeft de eerste spelers als geselecteerd. De 63-jarige Jaap Dekker is erbij. Hij speelde woensdagavond zijn eerste oefenwedstrijd met de andere senioren: 'Dertig jaar geleden stond ik voor het laatst op het voetbalveld. Het was even wennen, maar het is echt prachtig', vertelt hij trots.

Meer mannen

FC Groningen is niet de enige profclub met een seniorenteam. Ook andere landelijke Eredivisie-clubs hebben een Old Stars-team. Over een klein halfjaar komt er een competitie tussen deze teams. De Groningse senioren zijn nog wel op zoek naar wat teamgenoten. Er hebben zich twaalf mannen opgegeven, maar dat is nog wat te weinig voor een goed elftal. PSV heeft er ondertussen al veertig.
Over een half jaar kan FC Groningen dus landskampioen worden... In de Old Stars-competitie welteverstaan.