Ouders boos over verandering lesrooster

Ouders van openbare bassischool De Coepel in Nuis zijn boos over de wijziging in lestijden die de directie volgend schooljaar wil invoeren. In het nieuwe rooster gaan de leerlingen van alle groepen elke dag van half negen tot twee uur naar school.
De directie heeft dat besloten met goedkeuring van de medezeggenschapsraad (MR), maar zonder medeweten van de ouders. Zij vernamen de wijziging via een nieuwsbrief.
De Coepel deelt een pand met christelijke basisschool De Kring. Ook de leerlingen van die school krijgen nieuwe schooltijden. In de MR zitten vertegenwoordigers van beide scholen.
Volgens de directie van beide scholen is het zogeheten vijf-gelijke-dagenmodel beter voor de kinderen en de leerkrachten.
Enquête
Vorig jaar hielden de directies en MR van beide scholen een enquête onder de ouders over de invoering van de nieuwe lestijden. Van de ouders vulde 79 procent de vragen in. Van hen was weer 70 procent tegen het plan. De voornaamste reden om tegen te zijn was het verlies van de vrije woensdagmiddag. Ondanks de enquête-uitslag stemde de MR toch in met het directievoorstel van vijf gelijke schooldagen.
Handtekeningenactie
De ouders van De Coepel zijn een handtekeningenactie begonnen om het besluit terug te draaien. Directeur René van Hoorn van De Coepel is niet bereikbaar voor commentaar. De MR laat via haar voorzitter weten geen commentaar te geven op het besluit.
Woensdag is er voor de ouders van beide scholen en informatieavond om het besluit toe te lichten.