Nieuw lesrooster De Coepel voorlopig geparkeerd

Woest waren ze; de ouders van openbare basisschool De Coepel in Nuis.
De directie en medezeggenschapsraad van die school hadden de lestijden van volgend schooljaar ingrijpend
, zonder de ouders daarover in te lichten. Gisteravond werd tijdens een speciaal belegde informatieavond duidelijk dat de plannen voor een nieuw lesrooster voorlopig toch in de ijskast verdwijnen.

Nieuw lesrooster

Wanneer het nieuwe lesrooster wel wordt ingevoerd, is volgens René van Hoorn, directeur van O.B.S. De Coepel, niet duidelijk. 'We weten nog niet of het komende schooljaar start met nieuwe lestijden. Daarover hebben we eerst overleg met de directie en medezeggenschapsraad van de school, en ook met de ouders.'

‘Minder oplettend’

Het beoogde lesrooster is van maandag tot en met vrijdag van half negen 's morgens tot twee uur s ‘middags. De voornaamste reden om de lestijden op de schop te nemen is dat kinderen beter leren in de ochtend. 'Uit ervaring merken wij dat kinderen na twee uur 's middags minder oplettend zijn', zegt Van Hoorn.

Tevreden ouders

Er heerst opluchting bij de ouders, ondanks dat het beoogde rooster vroeg of laat wordt ingevoerd. Ouders waren voornamelijk verbolgen over het feit dat de kinderen hun vrije woensdagmiddag moesten inleveren bij het nieuwe rooster. 'Maar René van Hoorn heeft toegezegd met een passende oplossing te komen voor het eventuele verval van de, nu nog, vrije woensdagmiddag', aldus één van de ouders.