Oud-burgemeester Rehwinkel houdt wachtgeld

Het is Peter Rehwinkel niet gelukt om maximaal een half jaar gebruik te maken van zijn wachtgeld.

Bij zijn vertrek als burgemeester van Groningen zei Rehwinkel dat hij verwachtte beperkt aanspraak te hoeven maken op de wachtgeldregeling. Hij zei toen dat hij niet meer dan enkele maanden tot een half jaar nodig had voor het opzetten van een centrum voor rampenbestrijding bij UCLG, de overkoepelende organisatie van gemeenten in Europa.

Een woordvoerder van de gemeente zegt: 'Rehwinkel heeft gewoon recht op wachtgeld. De regeling stopt zodra hij een baan heeft. Dat heeft hij ons tot nog toe niet laten weten.' Een reïntegratiebureau helpt Rehwinkel bij het vinden van een baan. Daarover wordt gerapporteerd aan de gemeentesecretaris. Hoe het er precies mee staat, wil de gemeente niet zeggen. Dit zou de privacy van Rehwinkel aantasten en niet goed zijn voor zijn positie op de arbeidsmarkt.

Rehwinkel stapte afgelopen najaar op na veel kritiek op zijn functioneren. In de gemeenteraad ontstond ophef, toen zijn baan bij UCLG in Barcelona onbetaald bleek te zijn. Naar aanleiding van de ophef beloofde Rehwinkel de eerste drie maanden van zijn wachtgeld terug te storten. Dat heeft hij gedaan.
Deel dit artikel:

Recent nieuws