Baan van Rehwinkel bij UCLG bestaat niet

Peter Rehwinkel werkt helemaal niet bij het UCLG in Barcelona, zelfs niet als vrijwilliger. Dat laat een woordvoerder van deze Europese organisatie van gemeenten weten aan RTV Noord.

Rehwinkel zou in Barcelona als vrijwilliger aan de slag gaan als kwartiermaker voor een centrum voor rampenbestrijding.

Eerder waren er al twijfels over het bestaan van de nieuwe functie van de oud-burgemeester van Groningen. Aan die twijfels maakt het UCLG nu definitief een einde. De nieuwe functie van Rehwinkel blijkt een spookbaan. In de verklaring aan RTV Noord schrijft het UCLG: 'Dhr. Peter Rehwinkel werkt niet voor het UCLG. Hij verloor zijn mandaat toen hij opstapte als burgemeester.'

Betaalde functie
Rehwinkel zelf heeft altijd staande gehouden dat hij wel degelijk aan de slag zou gaan in Barcelona, waarbij hij uitzicht zou hebben op een betaalde functie. Zijn terugtreden als burgemeester van Groningen zou daar geen effect op hebben, zo zei Rehwinkel een half jaar geleden. Die lezing werd indertijd bevestigd door de gemeente Groningen.

Naast benoemde functie
Maar daar lijkt weinig van terecht gekomen. Of zoals de woordvoerder van het UCLG maandag in haar verklaring zegt: 'De leden van het UCLG doen hun taak bij ons bureau altijd naast hun benoemde functie en krijgen daarvoor geen vergoeding.' Vorige week werd al bekend dat Rehwinkel langer gebruik blijft maken van zijn wachtgeldregeling dan de door hem voorspelde zes maanden. De oud-burgemeester van Groningen is niet bereikbaar voor commentaar.
Deel dit artikel:

Recent nieuws