FC Groningen gaat Europa in

FC Groningen heeft zondagmiddag in een uitverkocht stadion Euroborg met 3-0 gewonnen van AZ. Door die uitslag hebben de Groningers zich voor het eerst sinds 2007 geplaatst voor Europees voetbal.
In de beginfase van de wedstrijd had AZ nog een licht overwicht, maar een fraai doelpunt van Tjaronn Chery in de 24ste minuut brak de ban voor FC Groningen. Na een dik halfuur viel ook de 2-0. Doelman Esteban ging bij een schot van Hans Hateboer opzichtig in de fout.

Beslissing

Op slag van rust had Richairo Zivkovic de 3-0 op zijn schoen, maar de spits kwam voor open doel net niet aan de bal. Na een uur tekende opnieuw Chery met een schot in de verre hoek wel voor de beslissing in de wedstrijd. AZ zette nog een slotoffensief in, maar veel leverde het de Alkmaarders niet op.
De selectie van FC Groningen wacht nu een korte vakantie, want op donderdag 17 juli begint het Europese avontuur al. Dan staat de FC in de voorronde van de Europa League.
WIJ GAAN EUROPA IN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!