Haagse PvdA'ers tegenover 'pislink' Meeden

Inwoners van Meeden hebben dinsdag in een bijeenkomst met enkele Tweede Kamerleden van de PvdA een klemmend beroep gedaan op de politici om de plannen voor een windmolenpark bij het dorp uit te stellen. De bijeenkomst verliep emotioneel.
Pislink

Bewoners vertelden de PvdA'ers dat ze met de rug tegen de muur staan en 'pislink' zijn. Wethouder Jan Veldhuis van Menterwolde deed een moreel appèl om tot uitstel te komen.

Moorlag

Gedeputeerde William Moorlag werd meerdere keren uitgemaakt voor leugenaar. Burgemeester Eduard van Zuijlen van Menterwolde verweet Moorlag bovendien een wig te drijven tussen het gemeentebestuur en de bewoners van Meeden, omdat de gedeputeerde had gezegd dat het bestuur wel oren had naar een windmolenpark.

Draagvlak

PvdA-fractie wil kijken of er nog iets kan gebeuren om het draagvlak te vergroten, maar de plannen gaan niet van tafel, de molens komen niet aan de ander kant van de N33 en ook minder molens is geen optie, volgens PvdA-Kamerlid Albert de Vries. 'Ik denk dat dat planologisch gezien tot een onuitvoerbare zaak leidt en dat minister Kamp geconfronteerd wordt met schadeclaims van initiatiefnemers. De vraag die volgens De Vries rest is wat voor molens waar precies komen te staan: 'Het is zoeken naar de beste oplossing.'

Strijd

Tegenstander Jan Hendriks van Storm Meeden zegt dat hij deze houding van de Kamerleden wel had verwacht, maar volgens hem is de strijd nog lang niet gestreden. 'We zien nog genoeg mogelijkheden om dit park tegen te houden.'