Grote brand legt De Rietschans in Haren in de as

Een grote brand heeft restaurant De Rietschans aan het Paterswoldsemeer in Haren zaterdagavond in de as gelegd.
Rond kwart voor acht werd op de bovenverdieping rook geconstateerd. Niet lang daarna waren er ook vlammen te zien. Op dat moment waren er zo'n tweehonderd gasten binnen. Het personeel en de aanwezige gasten konden op tijd naar buiten komen. Er is opvang geregeld in het verderop gelegen restaurant De Paalkoepel.
De brandweer was met meerdere voertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden. De brand zorgde voor veel rook, die richting het dorp waaide. Mensen in de omgeving kregen het advies uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te schakelen. Rond tien uur was de brand meester.

Pas geopend

Volgens de brandweer kan het pand als verloren worden beschouwd. De Rietschans was nog geen drie maanden geleden geopend. Daarvoor heette het Villa Sasso.
De oorzaak van de brand is niet bekend.
De brand aan de Meerweg in Haren is meester. We gaan nablussen, dat kan enige tijd voor rookoverlast zorgen.

— Brandweer Groningen (@BRWGroningen)
De rook die vrijkomt wordt lichter van kleur. Er zijn ook minder vlammen te zien. Het lijkt erop dat we de brand onder controle krijgen.

— Brandweer Groningen (@BRWGroningen)
Bij de brand in Haren komt erg veel rook vrij. Blijf uit de rook en sluit zonodig ramen en deuren. Schakel ook ventilatie uit.

— Brandweer Groningen (@BRWGroningen)