Jephta de Visser nieuwe huisdichter RUG

© Flickr/Bert Kaufmann (Creative Commons)
Jephta de Visser (21) is per 1 september de nieuwe huisdichter van de RUG. Op die dag heeft ze haar debuutoptreden bij de opening van het nieuwe academisch jaar. Het komende jaar schrijft ze elke maand een gedicht voor de UK, de Universiteitskrant.
Doe Maar Dicht Maar

Volgens de jury heeft de derdejaars student kunstgeschiedenis een eigen stem en oog voor pakkende details. Op haar zeventiende won Jephta de eerste prijs bij Doe Maar Dicht Maar, een landelijke dichtwedstrijd voor scholieren.

De vijftiende

Jephta is de vijftiende huisdichter van de RUG. Zij volgt Lilian Zielstra op. Van de studenten die in die vijftien jaar huisdichter waren, zijn er heel wat ook echt schrijver geworden: Daniel Dee, Petra Else Jekel, Jurre van den Berg, Ruth Koops van 't Jagt, Sacha Landkroon (dichter van het Akwartier in de stad), Joost Oomen (de huidige stadsdichter) Jet Langerak en Paulien Sparreboom.
De huisdichters worden steeds door een andere jury gekozen. Dit jaar beoordeelden dichter Kasper Peters, Lilian Zielstra, Tim Bakker (student redacteur UK) en hoogleraar Gilles Dorleijn (voorzitter) de ingezonden gedichten.