'We krijgen helaas maar twee punten, maar deze was wel drie waard'

© RTV Noord
De korfballers van Nic./Alfa-college uit Groningen hebben zondag op het laatste moment de thuiswedstrijd tegen AW.DTV uit Amsterdam met 25-24 kunnen winnen.
Een paar minuten voor tijd stond de ploeg van coach Jos Bosma nog met 23-19 achter, maar het fenijn zat duidelijk in de staart. Hylke van Gorkum kwam in de slotfase binnen de lijnen en hij bracht zijn ploeg over het dode punt heen door met twee treffers de stand op 23-23 te brengen.

Winnende treffer

Verdedigend kreeg de thuisploeg in de slotfase de schutters van AW.DTV beter onder controle. Susan Veldstra en Elke Stenvers speelden Ilona van der Berg uit de wedstrijd. Tymo de Wit zorgde voor 24-23, waarna de Amsterdammers de stand nog weer gelijktrokken. In de slotseconden nam Van Gorkum de winnende treffer voor zijn rekening.

Beloning voor inzet

Daarmee werd Nic. beloond voor de getoonde inzet. Ook bij de achterstand in de tweede helft bleef de thuisploeg knokken voor een goed resultaat. 'We krijgen helaas maar twee punten voor een overwinning, maar deze was wel drie waard.' aldus Jos Bosma. Nic. heeft nu 4 punten uit 3 wedstrijden in de Hoofdklasse A.