Dit zijn de drie genomineerden voor Groninger van het Jaar 2014

De genomineerden voor de titel Groninger van het Jaar 2014 zijn bekend.
Onderstaande Groningers zijn gekozen op basis van de ruim 1400 nominaties die door het publiek zijn aangedragen. 

Hannie Havenga

Hannie Havenga is de verrassing van de nominatieronde. Ze is wereldberoemd in Garmerwolde en omstreken. Dorpsgenoten noemen haar de drijvende kracht achter het dorpsleven, de krachtige initiator van toneelstukken en openluchtspelen en de vleesgeworden bescheidenheid. Maar vergis je niet, dorpsgenoten verzekeren ons: 'Wat Hannie in de kop het, het ze nait in de kont'. 

Marcel Hensema

Zo kennen de Groningers hem maar oppervlakkig en zo duikt Marcel Hensema voor de tweede achtereenvolgende keer op in de stemronde van de verkiezing tot Groninger van het Jaar. Hensema werd natuurlijk al bekend door zijn knetterpopulaire voorstellingen van Mijn Ede. Dit jaar deed hij er een schepje bovenop met zijn hoofdrol in de VPRO-serie Hollands Hoop. En dat bleef ook, of juist in Groningen niet onopgemerkt.

Arjen Robben

Er is geen Groninger zo bekend in de wereld als Arjen Robben. En die bekendheid groeide in de afgelopen zomer weer met vele miljoenen door zijn glansrol op het WK voetbal in Brazilië. Tot verbazing van vele voetballiefhebbers werd hij niet verkozen tot beste voetballer van het toernooi. Want zonder chauvinistisch te zijn; dat had hij ruimschoots verdiend. Maar goed, hij maakt wel weer kans om Groninger van het Jaar te worden. Ook een hoofdprijs.