Inloopbijeenkomst over helihaven in Eemshaven

© Flickr / Peter (Creative Commons)
Groningen Seaports houdt woensdagavond een inloopbijeenkomst over de komst van de helihaven in de Eemshaven. Bezoekers worden die avond geïnformeerd over de huidige stand van zaken rondom de geplande start–en landingsplaats.
'Helihaven broodnodig'

De start- en landingsplaats voor helikopters wordt gebruikt voor het onderhoud van windmolens op zee. Volgens Groningen Seaports is de voorziening van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de Eemshaven. Zonder helihaven zou de offshore-windindustrie zich niet in de haven willen vestigen, maar uitwijken naar Duitse havens die wél faciliteiten hebben voor helikopters.

Zoekgebied verfijnd tot vierhonderd hectare

Tijdens een informatieavond in juni van dit jaar werd de omgeving geïnformeerd over het zoekgebied voor deze heliport in een straal van zo'n tien kilometer rondom de Eemshaven. In de afgelopen maanden is dit zoekgebied verfijnd tot een gebied van ongeveer vierhonderd hectare dat zich grotendeels uitstrekt boven in de polder bij Uithuizermeeden.

Waar?

Geïnteresseerden kunnen tussen 19.30 tot 21.30 uur binnenlopen in het Bommelhoes (Oudedijksterweg 22) in Uithuizermeeden