Arjen Robben is de beste!

Volgens Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is-ie beter dan Ronaldo of Messi. Elke 77 minuten scoort hij of levert een assist af die leidt tot een doelpunt. Arjen Robben is beter dan ooit, vindt de Bayern-praeses en het gezaghebbende ‘Sportbild ’zegt het hem na.

In de Bundesliga scoorde hij inmiddels veertien goals en is daarmee topscorer. Het vorige seizoen was volgens velen het beste jaar uit zijn carriere - en dat vond-ie zelf ook. Toch lijkt er ook dit seizoen geen maat te staan op de Bedumer. Maar beter dan Messi of Ronaldo? Of zelfs de beste ter wereld?

Als Arjen Robben Lionel Ronaldo had geheten was hij nu een absolute wereldster. Arjen uit Bedum, doe maar gewoon, dat is gek genoeg. Ik ben daar ook schuldig aan geweest. Het is zo dichtbij dat kan niet bijzonder zijn. Dat is het wel. Wat Johan Cruyff vroeger voor Nederland betekende, dat is Arjen Robben nu voor Groningen. Over de hele wereld kennen ze hem en hij is een Groninger. Dan ben je een wereldster. Is hij de beste van de wereld? Heel nuchter kun je stellen, zonder voorbehoud: Arjen Robben is de allerbeste voetballer van deze planeet!
Anjo Mekel is basketbalcoach


Er wordt de laatste jaren alleen maar gesproken over Messi of Ronaldo en heel soms Iniesta als beste speler van de wereld. Redelijke voetballers natuurlijk, maar dit wordt toch een ouwe overslaande plaat. Arjen was verreweg de beste speler op het WK van 2014, hij was het meest bepalend voor de resultaten van zijn team. Dat Messi die prijs won was een aanfluiting en zegt veel hoe over het gaat met dit soort verkiezingen. Ook na het WK bleef Arjen van een behoorlijk constant zeer hoog niveau. Hij blijft altijd gretig en is daarbij sterk gegroeid in zijn gedrag. Ik zeg het zonder chauvinisme of schroom: Arjen is momenteel de beste.
Peter Barla is oud-topvolleyballer en apotheker


Messi en Ronaldo kunnen een elftal met wat mindere kwaliteit niet naar hun hand zetten. Zij hebben absoluut uitzonderlijke kwaliteiten maar die specifieke kwaliteit hebben ze niet. Spelers van vijftig miljoen euro of meer om je heen, tja dan kan ik ook kampioen worden. Je hebt er niet eens een trainer voor nodig. Maar met een elftal presteren en naar je hand zetten met spelers van gemiddeld twee miljoen euro? ja dan kan je wat. Je hebt gewoon meer inhoud in huis. Leiderschap. Dat deed Arjen Robben op het afgelopen WK en daar verzaakten Messi en Ronaldo. Arjen is op dit moment de beste.
John Schurer is voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen


Arjen Robben is wellicht het beste in vorm op dit moment van alle topvoetballers, maar hij is niet de beste van de wereld. Er steekt er nog één net bovenuit. Lionel Messi. Hij is in bijna alles net een fractie beter dan Robben. Zijn aanname, techniek, versnelling in een versnelling, flitsend voetenwerk, doelpunten, assists en ga zo maar door. Hij is de grootste aller tijden. Robben is dat niet, daarvoor is hij ook een te eenzijdige voetballer met vaak één actie. Robben was op één moment wél beter dan Messi, het WK in Brazilië. Maar dat maakt hem niet een betere voetballer dan Messi.
Frederick Stokker is coördinator sport en presentator bij RTV Noord
Tijdens het WK was de vraag bij Beter Weters Sport: Wie is de beste van de wereld? Messi of Robben? Ik antwoordde toen: 'Dat is dezelfde vraag als bij de zwangerschap van mijn vrouw. 'Wat heb je liever; een zoon of een dochter? ' 'Maakt me niet uit, als het maar een zoon is.' Messi of Robben? Robben natuurlijk.' Inmiddels is Messi ook weer in vorm en speelt Robben toch echt in een Micky Mouse competitie. (uitslagen dit weekend in Bundesliga: 8-0, 4-5, 4-2). Ergo: Messi is de beste. Al komt mijn persoonlijke tegenstander van zondag, de linksbuiten van Siddeburen 3, ook aardig in de buurt.
Kees Vlietstra is sportconsulent, trainer en oud-korfbalinternational


In de supervorm waarin hij nu steekt is Robben misschien wel de beste ter wereld, maar individuele momentopnamen zijn niet altijd doorslaggevend bij het verdelen van dit soort eretitels. Ik gun het onze Groninger enorm als hij er dit jaar in zou slagen Messi of Ronaldo eens van de troon zou stoten bij de verkiezing om de Gouden Bal. Zo chauvinistisch ben ik wel en als het een oeuvreprijs zou zijn, had hij hem in mijn ogen al lang verdiend. Er zijn dit jaar geen grote toernooien en Bayern Munchen ligt op ramkoers. In dat opzicht is 2015 misschien wel het ideale jaar voor hem om de titel 'beste voeballer ter wereld' eindelijk eens toe te voegen aan zijn ellenlange palmares.
William Pomp is journalist bij het Dagblad van het Noorden

Deel dit artikel:

Recent nieuws