Kamp duldt geen uitstel van windmolenplannen

Teleurgesteld keerden de wethouders van Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal terug uit Den Haag. Bij een overleg tussen Kamerleden en minister Henk Kamp over energie maakte Kamp duidelijk dat hij geen uitstel wil van de windmolenplannen.
Kamp zei dat hij zich gebonden voelt aan de politieke verplichting die hij is aangegaan: 'We hebben afgesproken dat veertien procent van onze energie duurzaam is in 2020. We moeten daarom door op de ingeslagen weg,' zei hij tegen RTV Drenthe.

Teleurgesteld

Wethouder Freek Buijtelaar van Borger Odoorn is teleurgesteld over de uitkomst van het overleg. 'De geplande dubbele rij molens bij Drouwenermond is niet ter sprake gekomen en de minister lijkt niet open te staan voor alternatieven. Alle hoop is nu gevestigd op de Tweede Kamer en mogelijk de gebiedsregisseur.'

Lofar

Kamp ging ook nog kort in op de kritiek van Lofar. De sterrenkundigen vrezen voor storingen bij de waarnemingen van hun antennes, als er windmolens in de buurt komen.
Volgens Kamp worden daar gesprekken over gevoerd en krijgt dit probleem de aandacht die het verdient.

Sneer

Kamp deelde een sneer uit naar oud-gedeputeerde Rein Munniksma. 'Hij geeft aan dat hij niet snapt hoe we als Rijk nu in het gebied bezig zijn. Maar hij zou het wel moeten kunnen begrijpen. We hebben onze regeling toegepast op een zoekgebied dat door de provincie zelf is vastgesteld. Het is niet zo vreemd wat we aan het doen zijn.'