Vrieling Europees kampioen met Nederlands team

Jur Vrieling is met het Nederlands team in Aken Europees Kampioen geworden. De ruiter uit Holwierde kwam als derde van de Oranje equipe in de ring en bleef bijna foutloos.
Vrieling had de titel al binnen kunnen slepen met zijn paard Zirocco Blue wanneer hij geheel foutloos zou blijven. Hij deed echter elfhonderste van een seconde te lang over zijn rit, waardoor het Nederlandse team één strafpunt kreeg. Door de tijdstraf was het nog even nagelbijten.
Duitsland, de grootse concurrent, kreeg echter vier strafpunten in de laatste ronde, waardoor Nederland alsnog Europees kampioen werd.

Nul-ronde

Ook Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten hadden een 'nul' genoteerd. Het resultaat van de vierde ruiter Gerco Schröder maakte niet meer uit voor het klassement.

Van hel naar de hemel

Die 0.11 seconden had Nederland te titel kunnen kosten. 'Wat voelde ik mij ellendig', sprak Vrieling na afloop. 'Ik dacht maar één ding: dit kost ons de titel.'
Hoe hij zich voelde nadat de laatste Duitse starter een fout maakte, kon hij amper beschrijven. 'Dan merk je pas hoe emotioneel sport is. Ineens viel alles van me af. Toch nog goud. Ik had mezelf de schuld gegeven als het niet was gelukt. In de laatste fase van het parcours reed ik net iets te rustig. Dat had me niet mogen gebeuren.'
In het individuele klassement klom Vrieling van de twaalfde naar de zesde plaats. Jeroen Dubbeldam is de beste Nederlander op de derde stek. Zondag is de finale.

">