Heite: 'Ouders Bedum nog ongeruster na optreden wethouder'

Annemarie Heite is niet te spreken over het optreden van wethouder Menne van Dijk woensdagavond op De Walfridusschool in Bedum. 'De ouders zijn eerder ongeruster geworden dan dat ze zijn gerustgesteld', zegt Heite.
Heite is zelf moeder van twee kinderen die naar de Bedumse school gaat.

Informatiebijeenkomst

Van Dijk sprak op een informatiebijeenkomst over de toekomst van de basisscholen in Bedum. De gemeente Bedum gaat in totaal negenhonderd leerlingen van scholen in Bedum roulerend onderbrengen in een ander gebouw. De schoolgebouwen worden de komende drie jaar aardbevingsbestendig gemaakt.

Statements

Waar Heite en de andere ouders zich vooral over verbaasden was dat Van Dijk zei dat er de komende jaren geen sprake is van zware aardbevingen. 'Uit allerlei rapporten blijkt dat je daar helemaal geen duidelijke statements over kan maken. Dat doet deze wethouder in z'n eentje dus wel', zegt Heite.
Ook was de Bedumse er niet over te spreken dat de NAM bij de bijeenkomst was. 'Meerdere instanties hebben gezegd dat de NAM zich er niet mee moet bemoeien. Ze moeten hoogstens betalen, maar niet meer dan dat.'