Geslaagd benefietconcert voor ernstig zieke peuter Jolan

Het benefietconcert voor de driejarige Jolan in Zuidbroek heeft zaterdagavond meer dan 2300 euro opgeleverd. Ongeveer vijfhonderd mensen kwamen naar het benefietconcert op het voetbalveld van ZNC.
Jolan Sienôt uit Noordbroek heeft neuroblastoom, een moeilijk behandelbare vorm van kinderkanker. Om de overlevingkans voor de jongen te vergroten, moet hij drie tot zes maanden naar de Verenigde Staten voor een behandeling in een zuurstoftent.

60.000 euro nodig

De peuter onderging al meerdere operaties in het UMCG. Op dit moment ligt Jolan in een ziekenhuis in Utrecht. In september volgt de oversteek naar Amerika. Volgens Dick Huisman, voorzitter van de Stichting Zorg voor Jolan, is in totaal zo'n 60.000 euro nodig.
'De zorgverzekeraar betaalt gelukkig de behandeling, maar medicatie bijvoorbeeld moet je zelf betalen. Bovendien gaan zijn ouders en broertje mee naar Philadelphia. Al die kosten lopen behoorlijk op.'

Acht muziekcorpsen

De buurman van Jolan is Gertjan Bruins. Hij speelt zelf in een orkest en heeft het benefietconcert in Zuidbroek opgezet. 'Ik heb zelf geen 60.000 euro, maar ik wilde Jolan wel graag helpen', zegt hij. 'Vanuit mijn contacten in de muziekwereld hebben we het voor elkaar gekregen om acht muziekkorpsen hier op de been te brengen. Dat is geweldig.' Alle showbands en muziekkorpsen werkten vrijwillig mee aan het benefietconcert.

Meer acties

Naast het benefietconcert werd er de afgelopen maanden al meer geld ingezameld met andere acties. Zo is onder meer een speciale cd gemaakt en heeft het bestuur van voetbalclub ZNC kaartjes voor de bekerfinale geveild. Ook is er een speciale website.