Liveblog Vitesse-FC Groningen 5-0 #vitgro Gesloten.

© RTV Noord
FC Groningen speelt zondagmiddag in het GelreDome in Arnhem tegen Vitesse. de wedstrijd is ook live te volgen in het programma FC Groningen Live.
90+3'
Het is afgelopen. Groningen verliest met 5-0 van Vitesse.
90+3' DOELPUNT VITESSE 5-0 Vitesse combineert leuk. Pantic schiet van afstand en invaller Dauda schiet van dichtbij binnen.
90+2' Afstandsschot van Tibbling wordt gevangen door Room.
90+1' Twee minuten extra tijd.
87' DOELPUNT VITESSE 4-0 Nathan krijgt de bal met enig fortuin. Hij fopt Padt met een schijnschot en tikt vervolgens rustig binnen.
85' Baker verlaat het veld voor Pantic
83' En weer raakt Groningen de lat: een voorzet van Antonia komt via een Arnhems been tegen de onderkant van de lat.
80' Bij Vitesse komt Nathan voor Oliinyk.
80' Antonia komt binnen de lijnen voor Linssen.
77' Drost komt in het veld voor De Leeuw.
76' Solanke verlaat het veld, Dauda is zijn vervanger.
71' Mogelijkheid voor Groningen, maar Mahi legt de bal heel slecht terug op De Leeuw.
70 ' Gele kaart voor Linssen.
68' Rashica schiet de bal hard in de korte hoek, maar Padt redt.
66' Groningen is de weg kwijt. Vitesse raakt de paal.
65' DOELPUNT VITESSE 3-0 Een verschrikkelijke blunder van Kappelhof. Hij wil de bal terugspelen op Padt, maar glijdt uit. Qazaishvili loopt op Padt af, speelt hem om en schuift de bal in het doel.
63' Vier spelers vallen over elkaar heen bij een lage voorzet, maar de bal wordt naast geschoten.
62' Bacuna is in het veld gekomen voor Maduro.
61' DOELPUNT VITESSE 2-0 Een gekraakt schot van Baker wordt heel goed teruggelegd door Kashia, waarna Diks de bal hard achter Padt poeiert.
60' Spannende momenten in het doelgebied van Vitesse, maar Groningen komt via Mahi niet tot een schot op doel. Groningen heeft nog een half uur om iets aan de achterstand te doen.
54' Ook de tweede helft gaat het lekker op en neer. Kopkans voor Solanke, maar zijn inzet gaat via de grond over.
52' Grote kans voor Groningen. De bal belandt bij Mahi, die met een schitterende beweging de tegenstander laat staan en van dichtbij op de voeten van doelman Room schiet.
51'De Leeuw draait weg bij z'n tegenstander in het strafschopgebied, maar zijn schot gaat via een Arnhems been naast. Hoekschop voor Groningen.
49' Mahi schiet de bal over.
48' De Leeuw draait weg bij Kashia, maar wordt onreglementair afgestopt door Kashia. Groningen krijgt een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van Room.
46' Vitesse heeft afgetrapt voor de tweede helft. Geen wissels aan beide kanten. 45+1' Het is rust. Groningen speelt prima en heeft twee keer de lat geraakt. Vitesse kreeg de grotere kansen en leidt met 1-0. Dick Lukkien geeft aan dat Groningen niet gaat wisselen in de rust.
45+1' De eerste helft wordt afgesloten met een kans voor Qazaishvili, maar hij wacht te lang met zijn schot.
44' Tamata wordt verzorgd, maar lijkt verder te kunnen.
41' Mooie actie en schot van Mahi. De bal verdwijnt net over de kruising.
36' Groningen komt bijna op 2-0 achterstand door Solanke. De spits mag heel makkelijk naar het doel lopen, maar schiet door de benen van Kappelhof net naast.
34' Nakamba vuurt voor de derde keer een afgeslagen bal richting het doel van Padt. Deze streep gaat rakelings over de lat.
31' Groningen raakt wederom de lat. De Leeuw komt goed voor z'n tegenstander en kopt de bal hard op doel. Via de vingertoppen van Room belandt de bal op de dwarsligger.
29' Angstige momenten in het strafschopgebied van Groningen, maar Tibbling werkt weg. Aan de andere kant heeft Hateboer alle tijd voor een voorzet, maar Room kan de bal makkelijk uit de lucht plukken.
25' Tibbling vindt Rusnák, die z'n tegenstander uitspeelt en schiet. Zijn schot gaat via een Arnhemmer naast. De hoekschop die volgt wordt eenvoudig gevangen door Room.
22' Groningen ontstnapt aan 2-0. Qazaishvili legt terug op Oliinyk, die teruglegt op Baker. De middenvelder krult de bal prachtig tegen de buitenkant van de kruising.
18' DOELPUNT VITESSE 1-0 Een voorzet lijkt tegen de arm van Reijnen te komen, maar Kuipers wil van niets weten. Nakamba schiet de afgeslagen bal richting hoek, maar weer redt Padt. Op de rebound van Solanke heeft de doelman echter geen antwoord, waardoor Vitesse na achttien minuten met 1-0 leidt.
17' Weer wordt Tamata afgetroeft en weer redt Padt.
15' Grote kans voor Vitesse. Tamata wordt afgetroefd en het lijkt alsof daar een overtreding voor nodig is, maar scheidsrechter Kuipers laat doorspelen. De bal wordt teruggelegd, maar Padt redt goed op het schot.
13' Mahi met een heerlijk schot van afstand, maar de bal gaat via de lat over.
10' Nakamba schiet de afgeslagen bal snoeihard in het zijnet.
9' Linssen stuurt Mahi diep, maar Kashi kan met een sliding voorkomen dat Mahi op Room af kan. Aan de andere kant een hoekschop voor Vitesse nu.
7' Hoekschop van Groningen levert geen groot gevaar op.
6' Grote kans voor Groningen. De Leeuw slalomt fraai door de verdediging van Vitesse en besluit de bal terug te leggen op Rusnák. De buitenspeler schiet de bal echter hard over. Daar had Groningen op voorsprong moeten komen.
4' Padt werkt een terugspeelbal van Hateboer matig weg, waardoor Baker het vanaf de middenlijn ineens probeert. De bal gaat ruim naast en over.
1' Er is afgetrapt in Arnhem!
Erwin van de Looi verloor als trainer van FC Groningen nog niet in Arnhem. In de competitie speelde Groningen onder Van de Looi twee keer gelijk en in de play-offs won Groningen met liefst 4-1 van de Arnhemmers.
Groningen speelt in dezelfde basisopstelling als tegen Sporting Braga. Dat betekent dat Mimoun Mahi voor de eerste keer in de competitie in de basis begint. Danny Hoesen begint daardoor op de bank. Rusnák, die tegen Braga al na een half uur werd gewisseld, staat dus ook weer in de basis.
Opstellingen:
Vitesse:Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Leerdam; Qazaishvili, Nakamba, Baker (85' Pantic); Oliinyk (80' Nathan), Solanke (76' Dauda), Raschica
FC Groningen: Padt; Hateboer, Kappelhof, Reijnen, Tamata; Maduro (62' Bacuna), Tibbling; De Leeuw (77' Drost); Linssen (Antonia), Mahi, Rusnák
Bank: Van der Vlag, Larsen, Burnet, Bacuna, Drost, Hoesen, Antonia