Donar heeft niks in te brengen tegen Den Bosch

De basketballers van Donar hebben de strijd om de Supercup zondag kansloos verloren van SPM Shoeters Den Bosch. In de Maaspoort in Den Bosch verloren de Groningers met 85-72.
Het ging al in het begin van de wedstrijd mis. Donar kwam met 2-0 voor, maar via een 11-0 run van de thuisploeg stond het al snel 11-2 voor Den Bosch. Halverwege stond de ploeg van coach Erik Braal met 42-31 achter.

Als team minder ver

Na de pauze ontwikkelde de wedstrijd zich verder in het nadeel van Donar. In een rommelige fase werd steeds duidelijker dat Den Bosch prima verdedigde en als team verder is dan Donar. Kwam nog bij dat de foutenlast in het nadeel van de gasten was.

Diskwalificerende fout

Ken Brown kreeg na een opstootje met Arvin Slagter een diskwalificerende fout en Jason Dourisseau liep in korte tijd tegen een aantal fouten aan, waardoor hij vroegtijdig kon zitten. Chase Fieler voegde zich daar later nog bij.

Al lang gespeeld

De maximale achterstand bedroeg met nog ruim zeven minuten te gaan 71-50. In die fase was de wedstrijd al lang gespeeld en probeerde Donar nog te redden wat er nog te redden viel, maar verder dan een achterstand van dertien punten kwam Donar niet. Will Sullivan was topscorer met 17 punten.