Schaatser Ntab wil naam vestigen

© RTV Noord
Schaatser Daidai Ntab kijkt vol verwachting uit naar het aanstaande seizoen. De sprinter uit Groningen vindt het tijd om z'n naam te vestigen.
Gevestigde namen

Vorig jaar promoveerde Ntab halverwege het seizoen al van de opleidingsploeg van Beslist.nl naar het team van de gevestigde namen zoals de broers Michel en Ronald Mulder. Onder leiding van trainer Gerard van Velde wil hij zich plaatsen voor de worldcupwedstrijden en wereldkampioenschappen.

Tweede tijd

'Ik wil groeien in het seizoen en mijn naam vestigen' vertelt hij over zijn ambities. Dat zal voornamelijk op de 500 meter het geval zijn. Op de kortste sprintafstand kan hij het beste uit de voeten. Dat bleek vroeg in het seizoen al toen hij bij een trainingswedstrijd in Inzell de tweede tijd noteerde. 

Flinke schep bovenop

De 1000 meter is een ander verhaal. Ntab heeft nog niet het vermogen om de laatste ronde door te trekken. Maar dat gaat veranderen als het aan hem ligt. 'Daar kan en wil ik een flinke schep bovenop doen.' Hij krijgt steun in dat streven van zijn trainer. 'Als ik Gerard mag geloven komt het goed met de 1000 meter.'
In het laatste weekend van oktober worden de eerste 'prijzen' verdeeld. Er staan dan worldcuptickets op het spel bij selectiewedstrijden in Enschede.