Gaat Meindert Schollema aan de slag in Menterwolde?

© Jos Schuurman (FPS)
Oud-burgemeester Meindert Schollema van Pekela is er wel voor in om een rol te spelen in het oplossen van de bestuurscrisis in de gemeente Menterwolde.
Schollema is er niet officieel voor gevraagd. 'Maar als die vraag zou komen, dan zal ik daar positief op reageren', zegt Meindert Schollema. Hij is anderhalf jaar waarnemend burgemeester geweest in Menterwolde. Dat heeft hij naar eigen zeggen met veel plezier gedaan.

Contacten

Hij kent de mensen daar goed en spreekt ze nog geregeld. 'Ik heb altijd contacten met mensen in Menterwolde, en nu ook. Maar ik ga u nu niet vertellen met wie ik er over gesproken heb', aldus Schollema die nog maar net met pensioen is.

Geen oordeel

De oud-burgemeester wil geen oordeel vellen over de nieuwe crisis in Menterwolde. 'Als ik daar nu iets over zou zeggen, zou ik ongeschikt zijn om daar iets te gaan doen.'
Geen behoefte
Roelf Swart van de SP zegt nog geen behoefte te hebben aan een informateur. 'We hebben woensdag gesprekken met de partijen en hopen dan snel met een nieuw college te komen', aldus Swart.

Chaos
In Menterwolde is politieke chaos ontstaan nadat de SP het vertrouwen heeft opgezegd in de fracties van coalitiegenoten Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde.