Bejaarde Knoalster steekt eigen vrouw neer: drie jaar cel geëist

© SXC/Imaspy (Creative Commons)
Een 74-jarige Knoalster hoorde donderdag drie jaar cel tegen zich eisen voor het neersteken van zijn echtgenote op 25 maart. De officier achtte poging tot doodslag bewezen.
Het slachtoffer werd met twee messteken in haar nek en hals opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw is inmiddels hersteld.

Toch geen knuffel

De echtgenote stapte die avond na een ruzie onder de douche. Ze was net in de slaapkamer bezig met het ontharen van haar benen toen zij haar man achter zich hoorde. De vrouw verwachtte een knuffel, maar kreeg twee doffe klappen in haar nek.

Geen herinnering

Ze draaide zich om en zag haar echtgenoot met een mes in zijn hand. De man zei dat hij zich niets van de steekpartij herinnerde. Hij 'werd wakker' toen de vrouw zich omdraaide en hem aan keek. Hij belde zelf de hulpdiensten.

Herseninfarct

Sinds een tia en herseninfarct kampt de man met geheugenproblemen en een depressie. Door deze stoornissen kan het incident de Knoalster in mindere mate worden aangerekend, concluderen deskundigen.

Inrichting

De officier sprak van fors huiselijk geweld, dat dodelijk had kunnen aflopen. Met het ziektebeeld van de Kanaalster wordt rekening gehouden. De man zit sinds juli op een klinische afdeling binnen de penitiaire inrichting.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.