TSN Thuiszorg komt met 'ingrijpend nieuws'

© andyreis / sxc stock exchange
TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, maakt vrijdagmiddag 'ingrijpend nieuws over het voortbestaan van het bedrijf' bekend. De directie van het bedrijf, met zestien vestigingen in Groningen, houdt om 13.00 uur een persbijeenkomst in Almelo.
Mogelijk kondigt het bedrijf een nieuwe grote ontslagronde aan. TSN kondigde eerder dit jaar aan de lonen van thuiszorgmedewerkers met 20 tot 30 procent te verlagen, 'om te kunnen overleven.'

Loonsverlaging teruggedraaid

De rechter bepaalde echter vorige maand dat dit onterecht was en dat de loonsverlaging moest worden teruggedraaid. De financiële problemen van het bedrijf mochten van de rechter niet afgewenteld worden op de medewerkers.

Staatssecretaris moet ingrijpen

TSN liet toen weten alle mogelijkheden te zullen bestuderen. Vakbond FNV Zorg & Welzijn sprak van 'een grote overwinning', maar gaf tegelijk aan dat de thuiszorgproblemen hiermee niet zijn opgelost. De bond pleit er langer voor dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid ingrijpt en stopt met bezuinigen op de thuiszorg.

Vijf reorganisaties

TSN Thuiszorg heeft het afgelopen jaar al vijf keer reorganisaties doorgevoerd, waarbij in totaal meer dan 4.000 banen werden geschrapt. Dat was volgens de directie het directe gevolg van 'de extreme bezuinigingen op de thuishulp'.