Oranje Nassau is alleen koploper na 3-0 zege

In de Eerste Klasse E van het amateurvoetbal wil Oranje Nassau uit Groningen maar één ding; kampioen worden. Op eigen veld werd zaterdag met 3-0 gewonnen van Blauw Wit '34 uit Leeuwarden.
Alleen koploper

Door het puntverlies van concurrent ASV Dronten, 1-1 tegen Groen Geel uit Groningen, is Oranje Nassau nu na elf speelrondes alleen koploper met 26 punten. Eén punt meer dan nummer twee Balk. Inmiddels is de ploeg van trainer Patrick Zwart negen wedstrijden ongeslagen en boekte in die reeks acht zeges en één gelijkspel.

Goed voetbal en strijd

De ambitie van de club is volgens scheidend voorzitter Jan Buitenhuis ook om zo hoog mogelijk te spelen. Het liefst in de Hoofdklasse. De technische mensen in het bestuur zijn er in geslaagd om na een aantal mindere jaren een evenwichtige selectie samen te stellen. Een ploeg die in staat is om goed voetbal en strijd met elkaar te verenigen.

Eenvoudige zege

Tegen Blauw Wit '34 speelde ON zeker geen sprankelende wedstrijd, maar boekte toch een redelijk eenvoudige zege. Na een half uur benutte clubtopscorer Ezra Schrijver een strafschop. Kort daarna kopte Rhobin Brander de 2-0 binnen. In de slotfase van de wedstrijd was het invaller Bob Poorta die de wedstrijd definitief in het slot gooide.