Lees terug: LIVEBLOG: FC Groningen - ADO Den Haag (2-1) #groado

90'+6'
Diep in blessuretijd bezorgt Danny Hoesen FC Groningen de zesde overwinning op rij in de Euroborg. Michael de Leeuw legt de bal uitstekend terug vanaf de achterlijn. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.
90'+6' DOELPUNT FC GRONINGEN 2-1! DANNY HOESEN 89' Het tempo ligt hoog in de slotfase. Beide ploegen gaan voor de overwinning. Kansen zijn er amper.
87' Gele kaart Meijers na harde overtreding op Linssen.
85' Weer Rusnák met een schot. Nu recht op de keeper af.
83' Rusnák wil het heel mooi doen. Zijn inzet zeilt over doel.
80' Vierde gele kaart voor FC Groningen. Kappelhof is nu de klos. Meteen ook de derde wissel van Van de Looi. Maduro gaat, Larsen komt.
78' Wissel bij ADO Den Haag: Alberg komt in het veld
77' Linssen schiet via een tegenstander net naast. Scheidsrechter Higler geeft geen hoekschop.
75' Gele kaart voor Jansen voor vasthouden tegenstander.
73' Gele kaart voor Reijnen voor gevaarlijk spel.
70' Tweede wissel bij FC Groningen. Antonia gaat eruit, Linssen komt binnen de lijnen.
66' Gele kaart voor Rusnák. Hij houdt z'n tegenstander vast aan de zijlijn.
65' Hateboer levert prima voorzet af op Hoesen. Kopbal van de invaller bereikt het doel niet.
63' Geel voor Maduro na harde overtreding op het middenveld.
62' Wissel bij FC Groningen. Drost gaat naar de kant. Hoesen vervangt hem.
61' Kopbal van Havenaar zoeft naast het doel van FC Groningen. Spits staat wel heel erg vrij om in te koppen.
49' DOELPUNT FC GRONINGEN 1-1! FC Groningen komt op gelijke hoogte. De voorzet van Burnet caramboleert via Jansen, De Leeuw en de knie van Beugelsdijk in het doel. De invaller krijgt het (eigen) doelpunt achter z'n naam.
46' De tweede helft is begonnen. Twee wissels bij ADO Den Haag. Schaken en Zuiverloon zijn vervangen door Marengo en Beugelsdijk.
45'+3' Rust in Euroborg. FC Groningen gaat naar de kleedkamers met een 1-0 achterstand tegen ADO Den Haag. Het publiek is niet tevreden en de eerste fluitconcerten zijn hoorbaar. In de tweede helft moet de ploeg de eerste thuisnederlaag zien te voorkomen.
43' De Leeuw schiet raak in buitenspelpositie. Doelpunt terecht afgekeurd.
41' Goed doorzetten van Tibbling levert een hoekschop op. Drost schiet de afvallende bal net naast.
38' FC Groningen probeert tevergeefs een een gaatje te vinden in de verdediging van ADO Den Haag. De ploeg zwoegt op het veld in Euroborg.
30' Antonia heeft de gelijkmaker op de schoen. Zijn poging gaat over het doel.
29' De wedstrijd ligt stil. ADO doelman heeft problemen met z'n schoeisel. Er wordt een nieuwe nop ingedraaid.
24' DOELPUNT ADO DEN HAAG 0-1! Duplan rond een voorzet prachtig af met het hoofd. De bal belandt in de lange hoek. Padt is kansloos. Meijers gaf de voorzet vanaf de linkerkant. 'De bal had voor Kappelhof moeten zijn' vindt verslaggever Elwin Baas.
18' Ook ADO is dichtbij een doelpunt. Havenaar kopt uit een vrije trap de bal over het doel. De spits staat helemaal vrij.
14' Hateboer verschijnt even later weer gevaarlijk voor het doel van ADO. Zijn inzet gaat via de keeper naast.
13' Eerste hoekschop is voor FC Groningen. Hateboer kopt in. Hansen keert de inzet met zijn vuisten.
10' Eerste schot op doel van de wedstrijd. Schaken schiet recht op Padt af. De doelman pakt de bal klemvast. 'Hij kan het dus wel, klemvast een bal pakken' zegt verslaggever Elwin Baas.
1' De wedstrijd is begonnen. Het is opgehouden met hard regenen.
Zoals verwacht keert Michael de Leeuw in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag terug in de basis van FC Groningen. Hij speelde niet in de Europa League wedstrijd tegen Olympique Marseille vanwege een schorsing. Danny Hoesen zit daardoor op de bank. Albert Rusnák is inzetbaar. Zijn meespelen was onzeker door een enkelblessure.
Verdediger Kasper Larsen speelt niet. Hij is gepasseerd door trainer Erwin van de Looi. Kappelhof vervangt de Deen centraal achterin.
FC Groningen is dit seizoen in thuiswedstrijden nog altijd ongeslagen. De ploeg won vijf keer en speelde één keer gelijk. Groningen heeft het in thuiswedstrijden doorgaans makkelijk tegen ADO Den Haag.

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijen, Kappelhof, Burnet; Maduro(81' Larsen), Drost(62' Hoesen), Tibbling; Antonia(70' Linssen), De Leeuw en Rusnák.
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon(46' Beugelsdijk), Meijers; Jansen, Derijck, Bakker; Schaken(46' Marengo), Havenaar en Duplan.
Scheidsrechter: Higler
Geel: Maduro, Rusnák, Reijnen, Kappelhof (allen FC Groningen), Jansen(77' Alberg), Meijers, Hansen, Derijck (allen ADO Den Haag)
Toeschouwers:19.480