Hanze-studenten helpen Stadjers met raad en daad

Het moet een win-win situatie zijn: studenten van de Hanzehogeschool die Stadjers in de wijk Paddepoel met raad en daad bijstaan.
Dat is het idee achter het nieuwe WIJS-atelier; een werkplaats voor studenten midden in de wijk. Stadjers krijgen hulp bij concrete problemen en studenten krijgen er studiepunten voor.
Het atelier is gevestigd in winkelcentrum Paddepoel en gaat woensdag officieel open. Buurtbewoners kunnen er terecht voor bijvoorbeeld een juridisch spreekuur. Dit wordt gedaan door hbo-studenten rechten.

Steunpunt

Ook komt er een ondernemerssteunpunt voor mensen in de bijstand die een eigen bedrijf willen starten en hulp nodig hebben. Studenten bedrijfseconomie zetten dit steunpunt op.
Zo wil de Hanzehogeschool studenten van allerlei soorten opleidingen inzetten. Studenten toegepaste psychologie doen onderzoek naar het speelgedrag van kinderen op pleintjes.

Van elkaar leren

Projectcoördinator Harald Hilbrants: 'We zijn tevreden als we veel studenten van het werk helpen en veel kunnen doen voor de leefbaarheid in de wijk. En als studenten en Stadjers van elkaar leren.'
WIJS is een project van de gemeente Groningen, MJD en de Hanzehogeschool. De verwachting is dat er continu zo'n zestig studenten aan het werk zijn in Paddepoel.