Kolder speelt 500ste duel in het betaald voetbal

De wedstrijd Eindhoven uit zal voor de Winschoter spits Marnix Kolder eentje zijn om niet snel te vergeten. Het was zijn vijfhonderdste duel in het Nederlandse betaald voetbal.
Na 24 minuten spelen kwam Kolder, sinds dit seizoen speler van FC Emmen, als invaller binnen de lijnen. Bij een 1-0 voorsprong kreeg zijn directe tegenstander rood en lange tijd leek Kolder zijn jubileumwedstrijd extra glans te geven. Tot Anil Koç in blessuretijd alsnog 1-1 maakte.
Kolder debuteerde in 1997 in het shirt van BV Veendam, waar hij tien seizoenen speelde. Daarna volgde een periode bij FC Groningen. Kolder maakte zijn Europese debuut tegen Fiorentina.
Na zijn periode in de Euroborg kwam Kolder uit voor VVV Venlo, dat hem twee keer verhuurde aan Veendam, en Go Ahead Eagles.

Nieuwe mijlpaal?

Er lonkt nog een mijlpaal voor de 34-jarige spits. Hij scoorde tot op heden 141 goals. Nog negen te gaan tot de 150. Hij is al topscorer aller tijden van Veendam.