'Buba' Bubnic schenkt Donar zege, Europees avontuur toch voorbij

De basketballers van Donar hebben dinsdagavond met 77-75 gewonnen van Belfius Mons-Hainaut uit België. Pas in de slotseconden van de wedstrijd besliste de nieuwe aanwinst Drazen Bubnic het duel.
Ondanks de zege is Donar uitgeschakeld in de Europe Cup.
De kwartstanden in MartiniPlaza waren: 18-14, 41-34, 60-57 en 77-75.

Sterke defensie

Vooral in de eerste helft stonden de Groningers sterk te verdedigen. Er werd geconcentreerd gespeeld en na twee kwarten stond Donar voor: 41-34.

Spanning en sensatie

Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kwam de kracht van Belgen naar voren. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar Donar vocht zicht terug mede dankzij een schitterende driepunter van Yannick Franke.

'Buba' Bubnic

Lichtpunt aan de kant van Donar was de nieuwe Kroaat Drazen Bubnic. De ruim 2500 Donar-supporters maakten kennis met de sterke Bubnic. Hij maakte dertien punten en pakte zeven rebounds. De speaker in MartiniPlaza gaf de Kroaat al snel de bijnaam: 'Buba Bubnic'. Als klap op de vuurpijl besliste Bubnic het duel ook nog in de laatste seconden.
Donar speelt aanstaande zondag voor de competitie in Zwolle tegen koploper Landstede Basketbal.