OM eist werkstraf tegen Bedumer (69) voor veroorzaken ongeluk

© Jos Schuurman/FPS
Voor het veroorzaken van een aanrijding waarbij drie mensen gewond raakten heeft het Openbaar Ministerie vrijdag negentig uur werkstraf geëist tegen een 69-jarige man uit Bedum. Ook eiste het OM een half jaar voorwaardelijke rijontzegging.
Op 28 maart reed de man 's avonds op de Noordzeeweg tegen een auto aan die uit de Beneluxweg kwam. Het ging mis op een tijdelijke kruising. Die was aangelegd vanwege wegwerkzaamheden. Er waren ook tijdelijke verkeerslichten neergezet.

Te laat

De man, die met zijn vrouw van een feestje kwam, verklaarde dat hij te laat zag dat het verkeerslicht voor hem op rood stond. 'Ik zag het pas vlak voor ik de kruising opreed en toen kon ik niet meer op tijd remmen', aldus de Bedumer. Naar eigen zeggen was hij afgeleid, maar waardoor kon hij zich in de rechtszaal niet meer herinneren.

Breuken en kneuzingen

Met een snelheid van zo'n vijftig kilometer per uur reed hij tegen de auto van een ander echtpaar op. De bestuurster raakte zwaargewond: ze belandde met onder meer breuken in haar bekken en een hersenschudding in het ziekenhuis. Haar man liep meerdere kneuzingen en een gescheurde enkelband op. Hij kon weken niet werken.
De vrouw van de Bedumer liep ook een aantal kneuzingen op. Zelf bleef hij ongedeerd.