Donar geeft winst in Zwolle uit handen

Donar heeft zondagmiddag in Zwolle de topper tegen koploper Landstede Basketbal met 82-77 verloren.
Na een gelijkopgaande eerste helft stond het halverwege 37-35 in het nadeel van Donar. Mede door slordig balverlies konden de gasten nog niet echt in de wedstrijd komen.

Stond even voor

Dat werd in het derde kwart onder aanvoering van Yannick Franke en Sean Cunningham anders. Het schot van afstand viel beter. Met nog tien minuten te gaan stond de ploeg van coach Erik Braal met 65-58 voor.

Controle kwijt

In het laatste kwart duurde het meer dan vier minuten voordat Donar weer scoorde, waarmee de voorsprong zo goed als verdween. Met nog ruim drie minuten te gaan stond het 73-71.
Daarna raakte Donar de controle kwijt. Franke kreeg een technische fout bij de stand 76-71. De achterstand bleek te groot om het in de slotminuut nog recht te trekken, waardoor de koppositie verder uit beeld raakt.