'Financiering nieuw ziekenhuis Scheemda is vrijwel rond' (update)

© OZG / Leeuwenkamp Architecten
De bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) bij Scheemda kan beginnen. Het Dagblad van het Noorden meldt dat de financiering zo goed als rond is.
Het ziekenhuis zou er dit jaar al moeten staan. Het duurde veel langer om het geld op tafel te krijgen, dan de betrokken partijen hoopten. De bouw kost 110 miljoen euro.

Aardbevingsbestendig

Bij de financiering zijn naast het UMCG, de provincie, ABN Amro en Siemens betrokken. De NAM betaalt 13 miljoen euro om het gebouw aardbevingsbestendig te maken, aldus de krant.
Het nieuwe ziekenhuis komt in de plaats van de verouderde ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. De gemeente Oldambt is inmiddels begonnen met de aanleg van een weg naar het terrein waar het ziekenhuis moet komen.

Voorbarig

Woordvoerder Rogier Brink van OZG noemt het bericht in DvhN voorbarig. Volgens hem zit het ziekenhuis inderdaad wel in de eindfase, maar 'moeten er nog lijntjes bij elkaar komen.' Dat geldt zowel voor de lening met ABN Amro en Siemens, als voor het contracteren van de aannemer Dura Vermeer. Ook moet de rechtbank nog formele toestemming geven voor de constructie waarbij OZG een dochteronderneming wordt van UMCG.

Klankbordgroep

Donderdagavond is er overleg met de klankbordgroep van omwonenden, maar dat is volgens hem een regulier overleg. Daarin krijgen ze nog niet te horen dat alles rond is. 'Want dat is simpelweg niet zo.' Brink hoopt binnen enkele dagen meer zekerheid te hebben.