Noordelijke werkgevers liggen op schema met participatiebanen

'We liggen op schema.' Dat zegt Sjoerd Wind van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord over het aantal mensen met een arbeidsbeperking die een baan hebben gekregen.
In het Sociaal Akkoord en de Participatiewet is afgesproken dat er landelijk 125.000 extra banen moeten komen voor deze categorie werknemers. Voor het noorden betekent dat zo'n 10.000 banen. Viervijfde van dat aantal moet worden ingevuld door werkgevers, de rest door de overheid.

Opleving

Sinds de invoering van de Participatiewet hebben bijna 1300 mensen in de arbeidsregio Groningen en Noord-Drenthe een baan gekregen. Hij wijt dat vooral aan de economische opleving. 'We gaan de doelstelling halen', aldus Wind.
Hij merkt dat steeds meer werkgevers binnen zijn organisatie banen willen openstellen voor mensen met een arbeidsbeperking. 'In kleine groepen praten onze leden over dit onderwerp om van elkaar te leren hoe ze dat het beste kunnen aanpakken.'

Tij

Wind sluit niet uit dat er zelfs meer arbeidsgehandicapten aan het werk komen dan in het Sociaal Akkoord is afgesproken, maar dan moet het economisch tij wel meezitten.