David Bowie overleden: directeur Groninger Museum geschokt

David Bowie is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij leed al anderhalf jaar aan kanker.
Hij overleed maandag aan de gevolgen van de ziekte. Afgelopen vrijdag vierde Bowie nog zijn 69ste verjaardag met het uitbrengen van een nieuw album: Blackstar.

David Bowie Is

In het Groninger Museum is op dit moment de tentoonstelling 'David Bowie Is' te zien. Directeur Andreas Blühm van het museum reageert geschokt: 'Ik hoorde het een minuut of vijf geleden. Het is net of een goede kennis is overleden, terwijl ik hem nooit heb ontmoet. Het was bij mij totaal niet bekend hoe ernstig Bowie er aan toe was'.

Actief

Blühm: 'Ik wist dat hij wat kwakkelde met z'n gezondheid, maar hij werd juist erg actief met een musical en hij bracht nog de nieuwe plaat uit. Bowie-kenner Ad Visser zei al tegen me dat je voelt dat hij over het einde nadenkt. Maar dat we hem al zo snel zouden verliezen, daar hou je geen rekening mee. Of het allemaal geregisseerd is, daar kan ik niet over speculeren'.

Aanpassing tentoonstelling?

Blühm denkt dat de tentoonstelling in het museum wel zal worden aangepast. 'Ik denk dat we er een soort tribute aan toe moeten voegen. Maar hoe of wat moeten we nog bekijken'.

Wereldster

David Bowie werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Vervolgens werd de rockartiest ook een popster in de VS met zijn hit Fame van het album Young Americans. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits, waaronder Space Oddity en Golden Years.