Verkeer ondervindt hinder van sneeuw

Het witte sneeuwdek waarmee Groningen zaterdag wakker werd, zorgt voor overlast op verschillende wegen.
Het KNMI waarschuwt dat het glad kan zijn, met name in het oosten van de provincie. Tot 17.00 uur geldt code geel. Volgens het weerinstituut is tussen een en drie centimeter sneeuw gevallen. In het oosten is lokaal tot tien centimeter sneeuw gevallen.

Ongelukken

Door glibberige wegen gebeurden meerdere ongelukken. In Musselkanaal raakte een automobilist gewond. Die botste op de Exloërweg tegen een boom.
Onder andere op de N363 tussen Winsum en Roodeschool raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt. Hij schoot links over de weg en stopte daar vlak voor een sloot. Op de A7 tussen Zuidbroek en Sappemeer gleed een klein vrachtwagentje van het talud en moest worden weggesleept. Ook op de N46 bij Middelstum raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt. Hoe de verschillende bestuurders er aan toe zijn, is onbekend.

Bussen

Qbuzz laat weten dat alle bussen gewoon rijden. Toch moeten reizigers rekening houden met vertragingen. Dat gold in de ochtend met name in de omgeving van Appingedam en Uithuizen. Inmiddels heeft ook Oost-Groningen te maken met veel sneeuwoverlast.

Lees ook: