Grote alcoholcontrole in Stad; twee bestuurders zijn rijbewijs kwijt

© FPS/Jos Schuurman
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de stad Groningen honderden bestuurders in het verkeer gecontroleerd op rijden onder invloed.
Er werden 727 verkeersgebruikers gecontroleerd. Agenten constateerden 13 overtredingen, terwijl twee bestuurders hun rijbewijs moesten inleveren. Zij bliezen beide ongeveer anderhalf promille.

Beginnende bestuurders

Twee beginnende bestuurders hadden ook teveel gedronken, terwijl twee andere bestuurders net onder de gestelde norm bliezen. De politie bekeurde niet alleen de 'alcomobilisten', ook kreeg een bestuurder een bon voor rijden zonder geldig rijbewijs.
Daar bleef het niet bij, want agenten slingerden verder een bromfietser op de bon die met te hoge snelheid reed en een snorfietser die het rode stoplicht negeerde kreeg eveneens een prent.

Aanhouding

Verder kreeg een fietser zonder licht een bekeuring en moest een automobilist zich verantwoorden voor het rijden in verboden rijrichting, terwijl aan de Noorderhaven een 20-jarige inwoner van Groningen werd aangehouden. Hij had in zijn auto tientallen XTC-pillen, meerder wikkels cocaïne en 15 zakjes wiet liggen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.
De politie controleerde onder meer aan de Hereweg, Stationsweg en de Noorderhaven in Groningen.