Stad bekijkt voorstel Buurtzorg Nederland met 'positieve grondhouding'

© Archief
De gemeente Groningen ziet het overnamevoorstel van Buurtzorg Nederland van de activiteiten van TSN Thuiszorg positief tegemoet. Dat zegt wethouder Ton Schroor (D66).
De gemeente kan nog niet inhoudelijk reageren op het overnamevoorstel omdat de plannen van Buurtzorg Nederland pas maandag naar de betrokken gemeenten gestuurd worden.

Voorwaarden

Schroor: 'We zullen het positief benaderen. Dat hebben we ook afsproken met de gemeenteraad. Natuurlijk zullen we het plan moeten toetsen. Past het binnen onze aanbestedingsvoorwaarden en hoe is de kwaliteit. Ook de leveringscondities en de financiële voorwaarden zullen we natuurlijk bekijken.'
Als de plannen maandag inderdaad binnen zijn, wordt het overnamevoorstel dinsdag besproken in het College van B en W. Daarna wordt duidelijk hoe de gemeente Groningen met het overnamevoorstel om gaat.

Drie weken tijd

Afgelopen vrijdag zegde de gemeente TSN Thuiszorg nog de wacht aan. Het bedrijf kreeg toen drie weken de tijd om de problemen rond cliënten in Groningen op te lossen. Eind vorige maand werd duidelijk dat zo'n 150 Stadjers door de financiële problemen bij TSN Thuiszorg geen huishoudelijke hulp meer kregen.