Liveblog FC Groningen-SC Cambuur 2-0 #grocam Gesloten

FC Groningen neemt het zondagmiddag in de Euroborg op tegen SC Cambuur uit Leeuwarden. U kunt de wedstrijd hier volgen of op Radio Noord bij het programma FC Groningen Live.
90+3'
Scheidsrechter Makkelie fluit voor het einde. Groningen wint met 2-0.
90+1' Lindgren gooit zich voor een schot van Van de Streek.
88' Antonia schiet hard op doel en passeert Nienhuis, maar Peersman kopt de bal nog weg.
87' Berisha had de wedstrijd weer spannend moeten maken, maar hij schiet recht op Padt af.
83' Wat spanning voor het doel van Nienhuis. De aanval eindigt met een volley van Tibbling, maar diens inzet gaat een metertje naast.
82' Antonia komt binnen de lijnen voor Linssen.
76' Berisha komt in het veld voor Vloet
76' Payne verlaat het veld. Zijn vervanger is Tamata.
75' DOELPUNT FC GRONINGEN! 2-0 Idrissi omspeelt weer z'n directe tegenstander en schiet wederom in de korte hoek, ditmaal wel tussen de palen.
74' Idrissi probeert de bal over Nienhuis te wippen, maar de doelman blijft goed staan.
71' Geel voor Linssen.
69' Idrissi passeert z'n man en schiet in de korte hoek net naast het doel.
68' Rosheuvel met een lage voorzet op Van Veen, maar de aanvaller komt niet bij de bal.
65' Kans voor Linssen, maar Nienhuis redt met zijn voeten.
63' Smaakmaker uit de eerste helft, Hoesen, verlaat het veld. Idrissi is zijn vervanger.
62' Cambuur wordt beter. Schot hoog over.
58' Dubbele wissel bij Cambuur: Monteiro en Van der Laan verlaten het veld. Groningen-huurling Hiariej en Rosheuvel komen binnen de lijnen.
58' Van Veen krult de bal maar net langs de kruising.
53' Mooie passeerbeweging van Tibbling, die de bal meegeeft aan Drost, maar die krijgt de bal net niet lekker.
50' Slechte uittrap van Padt. Vloet krijgt de bal, maar lepelt de bal in de handen van Padt.
46' Cambuur heeft afgetrapt voor de tweede helft. 45+1' Het is rust. Groningen staat met 1-0 voor, maar had al afstand moeten nemen van de Friezen.
42' Prima aanval van Groningen, maar de eindpass is niet goed. Het eindigt met een mislukt schot van Hateboer.
41' Hoesen speelt een dijk van een wedstrijd. Hij geeft Tibbling een schietkans, maar de Zweed lepelt de bal net naast het doel.
35' Van de Streek met een schot in de korte hoek, maar Padt redt.
33' Nog een kans voor Hoesen, hij is voorbij Nienhuis, maar de verdedigers van Cambuur zijn attent.
33' Groningen met wederom een fraaie aanval. Wederom staat Hateboer aan de basis. De bal komt uiteindelijk bij Hoesen, die lijkt te scoren, maar Aduarder Nienhuis redt knap met zijn voet.
31' Foutje van Maduro levert een kans op voor Van de Streek, maar de middenvelder van Cambuur prikt de bal enkele centimeters naast.
26' Hoesen is weer terug.
26' Hoesen wordt behandeld. Hij heeft last van zijn hoofd, lijkt het.
24' Hoesen zoekt de kortste weg naar het doel, maar kan niet voorgeven/scoren, omdat doelman Nienhuis in de weg ligt.
18' Werkelijk schitterende aanval van Groningen. Hateboer komt er met een paar fraaie combinaties door en geeft de bal voor op De Leeuw, die in een leeg doel binnen kan tikken, maar over de bal maait.
15' Kopballetje van Van Veen gaat over het doel van Padt.
12' DOELPUNT FC GRONINGEN! 1-0 Heel mooi doelpunt. Hoesen ontvangt de bal en geeft de bal schitterend mee aan Linssen, die de bal kunstig aanneemt, zijn tegenstander omspeelt en De Leeuw in staat stelt te scoren.l
10' Kansje voor Cambuur, maar het schot gaat via een Groninger naast. De hoekschop levert niets op.
8' Nog geen gevaar voor beide doelen geweest.
1' FC Groningen heeft afgetrapt.
0' Tjaronn Chery neemt afscheid van het publiek. De veelscorende middenvelder speelt tegenwoordig op het tweede niveau van Engeland bij Queens Park Rangers.
FC Groningen hoopt vanmiddag het niveau van de wedstrijd tegen PEC Zwolle van vorige week (3-1 winst) vast te kunnen houden.
Groningen begint nagenoeg in dezelfde opstelling als tegen PEC Zwolle. De enige wijziging is voorin: Alexander Sorloth zit wegens een blessure niet bij de selectie, zijn vervanger in de spits is Danny Hoesen. Net als tegen PEC Zwolle begint Jesper Drost als linksbuiten, waardoor Albert Rusnák op de bank begint.

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne (76' Tamata); Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen (82' Antonia), Hoesen (63' Hoesen), Drost.
Bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, Rusnák, Bacuna, Antonia, Idrissi
SC Cambuur: Nienhuis; Peersman, Dammers, Van der Laan (58' Hiariej), Andriuskevicius; Monteiro (58' Rosheuvel), Byrne, Vloet (76' Berisha); Narsingh, Van Veen, Van de Streek
Scheidsrechter: Makkelie