Simpele thuiszege FC Groningen op Cambuur

FC Groningen heeft zondagmiddag gewonnen van Cambuur. In de Euroborg zegevierde de ploeg van trainer Erwin van de Looi met 2-0.
FC Groningen begon met Danny Hoesen in de basis. De spits stond aan de basis van de openingstreffer, die na twaalf minuten viel. hij gaf de bal op fraaie wijze mee aan Bryan Linssen, die de bal kunstig aannam, een tegenstander passeerde en Michael de Leeuw in staat stelde te scoren.
Voor rust had Groningen de score verder uit moeten bouwen. Met enkele fraaie aanvallen, waar Hans Hateboer, Linssen en Hoesen meermaals bij betrokken waren, werd Cambuur bij vlagen weggespeeld.

Tweede helft

Cambuur kwam sterk uit de kleedkamer, maar op een kans van Rai Vloet na, waren de Friezen nauwelijks gevaarlijk.
Hoesen verliet na een uur het veld voor Oussama Idrissi. De aanvaller legde enkele fraaie dribbels op de mat en was een kwartier voor tijd succesvol. Hij passeerde een mannetje en schoot knap binnen bij de eerste paal.
In het restant van de wedstrijd kreeg Cambuur nog een grote kans, maar stond Padt op de juiste plek.
Door de zege klimt Groningen naar de zevende plek.