Groningen krijgt 55 miljoen euro aan Europese subsidies

De provincie Groningen krijgt de komende vier jaar ruim 55,6 miljoen euro aan Europese subsidies. Het geld is bedoeld voor plattelandsontwikkeling in onze provincie.
Landbouwers, kennisinstellingen en andere organisaties kunnen dankzij dat geld bij de provincie weer een subsidie aanvragen.

Boerenerf

De eerste twee subsidieregelingen worden volgende week opengesteld voor de Veenkoloniën. 'Het geld is bedoeld om geld naar het boerenerf te krijgen', zegt gedeputeerde Henk Staghouwer (CU).

Waar kan subsidie voor worden aangevraagd?

'Waar we bijvoorbeeld op in willen zetten is precisielandbouw. Dat betekent dat je veel zorgvuldiger met bemesting omgaat, dat je de opbrengst kunt verhogen maar is ook goed voor de ontwikkeling van het landschap en de natuur', legt Staghouwer uit.
Verder kan er voor de jonge boerenregeling subsidie worden aangevraagd. Vanaf april kunnen ook andere gebieden in de provincie een subsidie aanvragen.

100 miljoen

In totaal is er 100 miljoen euro aan Europese subsidies beschikbaar gesteld voor plattelandsontwikkeling in het noorden. Ook Drenthe krijgt ruim 50 miljoen euro aan subsidies. De subsidieregeling loopt tot 2020.